NEMA IZOLACIJE BRODA

Ukrajinac s kruzera u Malom Lošinju je negativan na koronavirus, posada ostaje pod nadzorom

Portal Novilist.hr

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je kako je riječ o mjeri predostrožnosti, kao i da će ostatak posade morati ostati na brodu sve dok se ne utvrdi postoji li zaraza koronavirusom. To znači da bi ostalih 18 članova posade trebalo imati slobodno kretanje i neće morati boraviti na brodu u izolacijiMALI LOŠINJ – Posada manjeg kruzera, koji se od četvrtka nalazi u Malome Lošinju, je u karanteni, a jedan član posade, s blažim simptomima prehlade, je smješten u riječku bolnicu.


On je testiran na koronavirus, a RTL od dežurnog epidemiloga u Rijeci doznaje da je nalaz negativan. Riječ je o Ukrajincu.


Član posade je otpušten iz riječke bolnice i vraća se na brod usidren u Malom Lošinju.
Potvrdio je to u subotu uvečer za Hinu načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, kazavši da će svih 19 članova posade manjeg kruzera, koji je od četvrtka u Malom Lošinju, biti pod 14-dnevnim nadzorom epidemiologa.


Član posade, koji je bio hospitaliziran, ima blaže simptome prehlade, pa je preventivno bio izoliran, kao i ostalih 18 članova posade koji su od petka u karanteni na brodu. O trajanju karantene odlučit će mjerodavni epidemiolog, kazao je Marko Boras Mandić.


Manji putnički brod za kružna putovanja uplovio je u četvrtak u malološinjsko brodogradilište na remont, a putnici su prethodno, njih 40-ak, iskrcani u Trstu. Riječ je o uglavnom o državljanima SAD-a, koji su se preko Italije, zatim ljubljanske zračne luke vratili u SAD.


Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je kako je riječ o mjeri predostrožnosti, kao i da će ostatak posade morati ostati na brodu sve dok se ne utvrdi postoji li zaraza koronavirusom.


Utvrđeno je da zaraze nema što znači da bi ostalih 18 članova posade trebalo imati slobodno kretanje i neće morati boraviti na brodu u izolaciji.