"Pišite zastupnicima"

Udruga Franak pozvala na potporu Dobroniću za predsjednika Vrhovnog suda

Hina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vjerujemo da našom podrškom možemo zastupnicima u Hrvatskom saboru uputiti poruku i dati im do znanja tko je izbor građana", priopćili su iz Udruge FranakUdruga Franak pozvala je u utorak članstvo na akciju slanja mailova zastupnicima Hrvatskog sabora uoči glasanja o kandidatu predsjednika Republike za predsjednika Vrhovnog suda, sucu Radovanu Dobroniću.


Sudac Dobronić je, istaknuli su, prije osam godina dao nadu svim oštećenicima kredita u CHF-u.


“Smatramo da ne trebamo posebno objašnjavati razloge zbog kojih smo uvjereni da je sudac Radovan Dobronić jedini kandidat koji može konačno početi s nužnim promjenama u pravosuđu. Vjerujemo da našom podrškom možemo zastupnicima u Hrvatskom saboru uputiti poruku i dati im do znanja tko je izbor građana”, priopćili su iz Udruge Franak.
S time u vezi napisali su i kratki tekst koji će poslati na mailove članova Odbora za pravosuđe dodajući da ga članstvo može slobodno koristiti ili napisati svoj.


Građani također mogu opisati svoje iskustvo s kreditom u CHF ili razloge zašto su nezadovoljni stanjem u pravosuđu, a iz Franka potiču konstruktivnu argumentaciju bez uvreda.


U prijedlogu teksta podrške Udruge Franak sucu Dobroniću, kojeg građani mogu uputiti na adrese članova Odbora za pravosuđe i njihove saborske klubove, stoji: “Podrškom izboru suca Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda RH vratit ćete vjeru i nadu hrvatskim građanima u neovisnost pravosuđa i pravednu Hrvatsku”.


“Nažalost, ne možemo utjecati na prošlost, ali svi možemo raditi na boljoj budućnosti za našu domovinu. Budući da je i ovo jedan od prijelomnih trenutaka u pravosuđu, o kojem ovise dugo iščekivane promjene, molim Vas da sudjelujete svojim doprinosom obavljanjem časne dužnosti koju ste zaslužili glasovima hrvatskih građana, i da budete dio promjene koja će omogućiti da više ne budemo na dnu ljestvice, s najgorim stanjem pravosuđa na području EU-a. Molim vas da budete moj glas i podržite suca Radovana Dobronića na sjednici Odbora u četvrtak 9. rujna 2021.”.


Udruga Franak pozvala je članstvo da tekst podrške sucu Dobroniću upute na adrese članova Odbora za pravosuđe i na njihove saborske klubove, odnosno na mail adrese: [email protected][email protected][email protected], [email protected][email protected][email protected], [email protected][email protected][email protected][email protected].