Ovo podsjeća na najbolja vremena

Udarni turistički vikend donio ogromne gužve na cestama, u Lučkom kolona čak 6 kilometara, na granicama se čeka do tri sata

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Posjetili smo granični prijelaz Rupa na kojem su kilometarske kolone na obje strane, na ulazu u Hrvatsku i izlazu iz nje u SlovenijuPočeo je udarni turistički vikend, a gužve na prometnicama u smjeru mora počele su još rano jutros.


Pred naplatom Lučko kolona je oko četiri kilometra, dok je između čvorova Buzin i Lučko čak 6 kilometara. Kilometarske su kolone i na većini graničnih prijelaza – na Macelju se na ulaz u Hrvatsku čeka čak tri sata, na Rupi oko sat vremena.


Posjetili smo granični prijelaz Rupa na kojem su kilometarske kolone na obje strane, na ulazu u Hrvatsku i izlazu iz nje u Sloveniju.


Foto galerija: Velike gužve na graničnom prijelazu Rupa Foto: Sergej Drechsler
“Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Počinje jačati promet i u smjeru unutrašnjosti. Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja”, upozoravaju iz HAK-a.


HAK upozorava i kako su zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 166+650 km između čvora Nova Gradiška i čvora Okučani vozila na zaustavnom traku.


Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.