Nove prijetnje

U tri dana zabilježena dva nova napada na socijalne radnike: ‘Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu’

Hina

»Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu«, riječi su kojima se zaštitaru na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru u petak oko 13 sati obratio 39-godišnji Baranjac U tri dana zabilježena su dva nova napada na socijalne radnike, piše u utorak Jutarnji list, navodeći da broj incidenata raste nakon ubojstva u đakovakom Centru za socijalnu skrb prije dva mjeseca.


»Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu«, riječi su kojima se zaštitaru na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru u petak oko 13 sati obratio 39-godišnji Baranjac nakon što mu je zaštitar rekao da ga nitko u Centru ne može primiti te da dođe 26. rujna, za kada je i dobio poziv iz Centra.»Bio sam na terenu kad me nazvala zamjenica i rekla što se dogodilo, a ja sam joj rekao da odmah obavijesti policiju, što je ona i učinila. Nakon tragedije koja se dogodila našim kolegama u Đakovu odlučili smo da ćemo sada svaku pa čak i najbenigniju prijetnju prijavljivati policiji, jer želimo da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi. U ovom slučaju sve je ostalo na prijetnji, a nije bilo ni fizičkog sukoba«, rekao je za Jutarnji list Đimi Fuštin, ravnatelj CZSS-a u Belom Manastiru.

No, iz priopćenja PU osječko-baranjske, čiji su službenici izašli na teren, jasno je da se tragedija mogla dogoditi. Kod 39-godišnjaka je, naime, pronađen čitav arsenal ilegalnog oružja, streljiva, eksplozivnih sredstava…


Ovo je drugi slučaj ozbiljnih prijetnji socijalnim radnicima u samo nekoliko dana, navodi dnevnik.
Zbog prijetnji upućenih socijalnoj radnici tijekom obiteljskog nadzora, 40-godišnji Riječanin prošli je tjedan završio u istražnom zatvoru u kojem je i zadržan da ne bi mogao ponoviti kazneno djelo ili utjecati na svjedoke.


Prijetnje, kako su nam rekli u policiji, nisu upućene izravno, nego ih je 40-godišnjak »poručio« preko kolegice, djelatnice Centra za socijalnu skrb.


Prema neslužbenim informacijama, rekao joj je da kolegici kaže da »zna gdje njena djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom«. To se, prema policiji, dogodilo prošle srijede, a dan nakon uslijedilo je uhićenje te je 40-godišnjak završio s kaznenom prijavom, donosi Jutarnji list.