Koronavirus

U pulskoj bolnici umrle dvije zaražene osobe, danas još 24 nova slučaja

HinaNa području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđene su 24 novozaražene osobe koronavirusom, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 364 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene 24 novozaražene osobe s našeg područja. Od jučer oporavilo se devet osoba” – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.
U mjerama samoizolacije nalaze se 902 osobe dok su pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju 22 osobe. Nažalost, u bolnici su u protekla 24 sata umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 84. godišnja i 63. godišnja, s pridruženim kroničnim bolestima.
Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva građane i sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti da pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.


Cijepljenju bez zakazanog termina mogu pristupiti od ponedjeljka 20. do 26 rujna i to u Buzetu, Labinu, Pazinu, Tinjanu, Poreču, Puli, Svetvinčentu, Umagu i Rovinju uz napomenu da se cijepiti mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja.