Velike štete

U nevremenu u Splitu oštećena vozila, valovi na Jadranu i do 4 metra

Hina

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Olujni udari vjetra oko 77 kilometra na sat na području Marjana praćeni grmljavinom i kišom trajali su nekoliko minuta, doznaje se u Pomorskom hidrometeorološkom centruUslijed jakog nevremena u četvrtak u Splitu su oštećena četiri vozila u četvrti Spinut, kada su na njih pale odlomljene grane sa stabala, doznaje se u splitskoj policiji.


Ta su vozila bila parkirana u Matoševoj i Bakotićevoj ulici. Brzom intervencijom vatrogasaca slomljene grane su uklonjene s oštećenih vozila, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.


Olujni udari vjetra oko 77 kilometra na sat na području Marjana praćeni grmljavinom i kišom trajali su nekoliko minuta, doznaje se u Pomorskom hidrometeorološkom centru.
Takvi olujni udari su zahvatili i područje srednjeg Jadrana, na kojem su se pritom mjestimično stvarali valovi i do četiri metra visine, rekli su Hini u Pomorskom hidrometeorološkom centru.


Zbog jakog nevremena danas su prekinute trajektne linije Korčula-Split i Makarska Sumartin. U prekidu su i katamaranske  linije Split-Vis, Bol-Jelsa i Hvar-Lastovo, izvijestila je voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić.