Pandemija

U Karlovačkoj županiji jedan novozaraženi

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Spomenuta mlađa osoba trebala je u subotu izaći iz samoizolacije u kojoj je bila zbog kontakta s oboljelim članovima obitelji, ali je kontrolni bris pokazao pozitivan nalaz, zbog čega je osoba zadržana u samoizolaciji, a novom će testu biti podvrgnuta za tri danaKARLOVAC Iako su u nedjelju pristigli nalazi od 54 osobe testirane u subotu u Karlovačkoj županiji na koronavirus svi negativni, u svom nedjeljom priopćenju županijski Stožer civilne navodi jednu novooboljelu osobu.


Riječ je zapravo o osobi oko koje je u subotu očito nastala komunikacijski nesporazum između županijskog i Nacionalnog Stožera civilne zaštite.


Naime, po subotnjem izvješću županijskog Stožera od 9 sati nije bilo novozaraženih osoba, no Nacionalni stožer objavio je u 14 sati da je u Karlovačkoj županiji evidentirana jedna novozaražena osoba.
Županijski stožer tijekom popodneva u subotu reagirao je dodatnim objašnjenjem, koje je i dio nedjeljnog priopćenja.


Spomenuta mlađa osoba trebala je u subotu izaći iz samoizolacije u kojoj je bila zbog kontakta s oboljelim članovima obitelji, ali je kontrolni bris pokazao pozitivan nalaz, zbog čega je osoba zadržana u samoizolaciji, a novom će testu biti podvrgnuta za tri dana.


Na području Karlovačke županije dosad je testirano 2.250 osoba. U Općoj bolnici Karlovac nema više ni ednog pacijenta oboljelog od covida-19, jedna je osoba preminula, 28 ih je izliječeno, jedna osoba je na kućnom liječenju, tri su osobe pod mjerama samoizolacije, a jedna je osoba u karanteni u motelu u Grabovcu.