Bassanese vs. Miletić

U Istri se ‘dohvatili’ SDP i IDS: ‘Zajednički moramo pomoći Milanoviću pa je bolje da se Miletić pripremi’

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Ispravna informacija, a koja se temelji na brojkama, je da je kandidat Zoran Milanović, ako gledamo u postotcima, najbolje prošao u Labinu (63,21 posto), dok je najlošije rezultate ostvario redom u Novigradu (43,40 posto), Pazinu (45,20 posto) i Bujama (46,78 posto), rekao je Bassanese i dodao kako, slijedom toga, ne stoji izjava Borisa Miletića da je u Umagu ostvaren loš rezultat.UMAG – Predsjednik istarskoga SDP-a i umaški gradonačelnik Vili Bassanese ocijenio je danas netočnom i tendencioznom izjavu za novinare predsjednika IDS-a Borisa Miletića, koji ga je na predblagdanskom prijamu u Puli prozvao zbog slabijeg odaziva birača na predsjedničkim izborima i rezultata u Umagu.


“SDP Istarske županije zadovoljan je izbornim rezultatima, a kao šef izbornog stožera u Istri zahvalio bih se Miletiću na javnoj podršci koja je izražena, koliko vidimo, nakon pobjede. No, preciznosti radi, želio bih ispraviti par netočnih navoda koje je Miletić, vjerojatno u trenutku ushićenja, pogrešno i nadasve nespretno izjavio”, naveo je u priopćenju.


Ispravna informacija, a koja se temelji na brojkama, je da je kandidat Zoran Milanović, ako gledamo u postotcima, najbolje prošao u Labinu (63,21 posto), dok je najlošije rezultate ostvario redom u Novigradu (43,40 posto), Pazinu (45,20 posto) i Bujama (46,78 posto), rekao je Bassanese i dodao kako, slijedom toga, ne stoji izjava Borisa Miletića da je u Umagu ostvaren loš rezultat.
Naprotiv, prema navedenim rezultatima, zakazao je IDS, a to je mjerljivo i vidljivo, istaknuo je Bassanese i dodao kako je predsjednik IDS-a “izašao u medije i olako ustvrdio da je to propust SDP-a”.


“Savjetovao bih Miletiću da se idući put, prije nego izađe u medije ne bi li neutemeljeno dizao svoj rejting u trenutku kad nam zajednički fokus treba biti na kandidatu Zoranu Milanoviću, bolje pripremi. Kada su ciljevi važniji, trebali bismo djelovati zajedno, kao ozbiljni partneri i bez fige u džepu. To su stvari za analizu i konkretan razgovor, no Miletić je izabrao netočnu i tendencioznu komunikaciju putem medija”, poručio je Bassanese.