Dobra situacija

U Istri samo jedan novi slučaj koronavirusa, tamošnji stožer tražit će popuštanje mjera

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 52 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirus potvrđen je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 239 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđena jedna novozaražena osoba s područja županije”, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U međuvremenu od jučer se oporavilo 29 osoba, pa je trenutno u Istri 195 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1063 osoba.
Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 52 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.


“Epidemiološka situacija je dobra, već gotovo mjesec dana brojke novozaraženih se polako smanjuju odnosno narušena epidemiološka slika postupno se vraća u normalu. Vjerujem da ćemo nastaviti  ovim trendom zbog čega će početkom tjedna struka i epidemiolozi razgovarati i vjerojatno predložiti popuštanje mjera u određenim segmentima”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.