Istarski stožer

U Istri i danas 76 novih slučajeva, u bolnici završio i legendarni košarkaš Nikola Plećaš

Hina

U međuvremenu, od nedjelje je izliječeno 86 osoba, a trenutno je u Istri 628 aktivnih covid-19 pozitivnih osobaNovih 76 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u ponedjeljak na području Istarske županije, a među hospitaliziranima u pulskoj bolnici je i legendarni košarkaš Nikola Plećaš.


“Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 76 novozaraženih osoba s područja županije. Za 61 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod osam osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to sedam s područja Rijeke te jedan iz Zagreba”, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite te dodali kako je u epidemiološkoj obradi sedam osoba.


U međuvremenu, od nedjelje je izliječeno 86 osoba, a trenutno je u Istri 628 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, od toga 38 osoba hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici dok su dvije osobe na respiratoru u riječkom KBC-u.
Kako se doznaje, među hospitaliziranima u pulskoj bolnici je i bivša jugoslavenska košarkaška legenda 72. godišnji Nikola Plećaš.


“Situacija na području Istarske županije u posljednjih 20-ak dana je nepromijenjena. Nakon velikog importa virusa sada imamo virus koji se kreće u obiteljima i u malim tvrtkama. Ljudi moraju biti svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo i trebaju odustati od druženja i razna okupljanja. Budimo ozbiljni i odgovorni”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.