Udruga Željke Markić

U ime obitelji osuđuje mogućnost udomljavanja djece u istospolnim zajednicama

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"U procesu udomljavanja i posvajanja djece centri za socijalnu skrb, državne i društvene institucije dužne su imati u centru svog odlučivanja - interese djeteta, ne potpadajući pod pritiske LGBT lobija i interesnih grupa", navode u toj udruzi.ZAGREB – Udruga U ime obitelji danas je oštro reagirala na sudsku odluku kojom se, kako ocjenjuju, otvara put udomljavanju, a zatim i posvajanju djece u zajednici istospolnih parova.


Jutarnji list je objavio kako je Upravni sud ukinuo odluku Ministarstva demografije da homoseksualni par ne može udomiti dijete povjereno na skrb državi, a mediji navode da je taj par, koji je tužio Ministarstvo Upravnom sudu, izjavio da su dobili najljepši dar pod bor.


Iz U ime obitelji u priopćenju ističu da djeca, koja se daju na udomljavanje i posvajanje, nisu poklon koji država stavlja pod bor istospolnim parovima.
“U procesu udomljavanja i posvajanja djece centri za socijalnu skrb, državne i društvene institucije dužne su imati u centru svog odlučivanja – interese djeteta, ne potpadajući pod pritiske LGBT lobija i interesnih grupa”, navode u toj udruzi.


Dodaju kako smo svi odgovorni ako se tu djecu “stavlja u eksperimentalne uvjete”, u kojima država i društvo imaju vrlo ograničene mehanizme praćenja i nadzora.


Udruga cijeli ovaj proces ocjenjuje kao još jednom u nizu pokušaja LGBT i interesnih lobija da se – suprotno interesima djece, Konvencije o pravima djeteta, Ustavu, Zakonu o udomljavanju i volji hrvatskih građana jasno izraženoj na narodnom referendumu o braku – otvori put udomljavanju i zatim posvajanju djece u zajednice istospolnih parova.


Ističu kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, što potvrđuju i znanstvena istraživanja, a onda, ako to nije moguće, u zajednici ili formi provjerene društvene skrbi koja, koliko god je moguće, imitira zajednicu žene i muškarca.