Sutra prvi pacijenti

U Arenu postavljena i sala za reanimaciju: ‘Zaraženi koronom se znaju brzo urušavati, moramo biti spremni’

P. N.

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Vagić navodi kako u Areni neće biti respiratora, ali je tamo laboratorij u kojem se može napraviti krvna slika, radiološka oprema za rentgen pluća, sala za reanimaciju i boce s kisikomSutra ujutro u zagrebačku Arenu stižu prvi pacijenti zaraženi koronavirusom. O tome je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” jutros govorio koordinator Arene, dr. Davor Vagić, koji ističe da se ne radi o radikalnom scenariju, jer su dodatni kapaciteti bili planirani.


Za pacijente je u prvoj fazi pripremljeno stotinjak kreveta, a tamo će biti smješteni oni s lakšim oblikom bolesti.


Vagić navodi kako u Areni neće biti respiratora, ali je tamo laboratorij u kojem se može napraviti krvna slika, radiološka oprema za rentgen pluća, sala za reanimaciju i boce s kisikom.
“Znamo da se pacijenti s covidom vrlo brzo urušavaju i zato moramo imati salu za reanimaciju jer moramo biti oprezni i spremni vrlo brzo intubirati pacijenta. Ukoliko dođe do toga, takvi će pacijenti biti u najbržem roku prevezeni u neku od zagrebačkih bolnica”, kaže dr. Vagić, dodajući da će na stotinu kreveta tamo raditi 18 liječnika i pedesetak medicinskih sestara.