Održan sastanak s premijerom

Tomašević u Banskim dvorima: Javne nabave obustavljene kako bi se napravio prostor rebalansu proračuna

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

“Očito je da ćemo imati rebalans gradskog proračuna, sasvim je izvjesno da se u ovom obliku taj proračun neće moći izvršiti. (...) Htjeli smo napraviti prostor za rebalans proračuna kojim će se isto tako revidirati plan javne nabave”, kazao je Tomašević nakon sastankaGradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je u četvrtak da je uputu o obustavi javne nabave u Gradskoj upravi izdao zbog racionalizacije materijalnih troškova, kako bi se napravio prostor za rebalans gradskog proračuna.

Foto galerija: Sastanak Plenković - Tomašević Foto: Davor Kovačević“Očito je da ćemo imati rebalans gradskog proračuna, sasvim je izvjesno da se u ovom obliku taj proračun neće moći izvršiti. (…) Htjeli smo napraviti prostor za rebalans proračuna kojim će se isto tako revidirati plan javne nabave”, kazao je Tomašević nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima u Banskim dvorima.


Istaknuo je da je nova gradska vlast, uvidom u troškove, uvidjela da u proračunu “itekako ima prostora za racionalizaciju, prije svega materijalnih troškova”. Istaknuo je da će bez obzira na rebalans, u proračunu biti novca kojim grad Zagreb u iznosu od 20 posto treba pratiti financiranje obnove nakon potresa.
Pojasnio je da se obustava javne nabave do daljnjega odnosi na nove javne nabave gradske uprave, a ne na one gradskih poduzeća ili ustanova, pa će komunalne usluge najnormalnije funkcionirati.


Najavio je da će od pročelnika zatražiti da predlože koji su to projekti i materijalni troškovi koji u ovom trenutku nisu toliko potrebni, kako bismo mogli stvoriti prostor za rebalans proračuna.


Upitan hoće li se zbog rebalansa građanima ukinuti ili poskupjeti neke usluge, Tomašević je kazao da neće.


“Građani se neće trebati odreći ničega, nećemo štedjeti na kvaliteti komunalnih i javnih usluga, predškolskom odgoju, obrazovanju, zdravstvu, kulturi, socijali”, poručio je Tomašević.