Novi problem za Plenkovića

Sud odobrio skidanje imuniteta ministru Grliću Radmanu. Istražuju se nepravilnosti u veleposlanstvima?

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Plenković već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana, tvrdi GrmojaMostov zastupnik Nikola Grmoja objavio je na svojem Facebook profilu kako je Županijski sud u Zagrebu odobrio skidanje imuniteta ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu. Radi se o, navodi Grmoja, istragama oko prijevara u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.


“Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u.


Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao “reliktom prošlosti” čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana.
Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac”, navodi Grmoja.