Koronavirus

NOVI NAJGORI DAN Imamo 2.242 novozaraženih i 16 preminulih. U bolnicama je preko 700 ljudi

P. N.

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih - 49. Preminulo je 7 osoba



U posljednja 24 sata zabilježena su 2.242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.745. Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta.


Preminulo je 16 osoba.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 33959 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 429 preminulo. Ukupno se oporavilo 23785 osoba od toga 875 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 27967 osoba.




Do danas je ukupno testirano 437 048 osoba, od toga 8087 u posljednja 24 sata.


ZBIRNE BROJKE


Grad Zagreb – 798


Splitsko-dalmatinska županija – 277


Osječko-baranjska županija – 193


Zagrebačka županija – 158


Primorsko-goranska županija – 131


Krapinsko-zagorska županija – 115


Međimurska županija – 112


Varaždinska županija – 110


Vukovarsko-srijemska županija – 68


Karlovačka županija – 42


Bjelovarsko-bilogorska županija – 41


Dubrovačko-neretvanska – 39


Sisačko-moslavačka županija – 35


Požeško-slavonska županija – 32


Istarska županija – 29


Koprivničko-križevačka županija – 23


Zadarska županija – 21


Šibensko-kninska županija – 18


Ličko-senjska županija – 13


Brodsko-posavska županija – 12


NOVO! 15:27 – U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 115 novozaraženih koronavirusom, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Najviše novozaraženih je u Krapini, ukupno 30, u Pregradi ih je 14, a u općini Đurmanec 10.


U istom je razdoblju pristiglo i 199 negativna nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 652 uzoraka, priopćili su iz Stožera.


Ozdravile su dodatne četiri osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 666, dok je u samoizolaciji 1.487 osoba.


NOVO! 15:21 -Iz Stožera Splitsko-dalmatinske županije u subotu popodne su priopćili da je broj novozaraženih koronavirusom u odnosu na jutros porastao, pa ih je sada 277.


Iz Stožera napominju da je u odnosu na ranije današnje priopćenje, u kojem je navedeno 266 novooboljelih, utvrđeno još 11 noovozaraženih koje su testirane izvan područja Splitsko-dalmatinske županije, ali su s prebivalištem u županiji.


“Prema dostavljenom izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ukupno je 277 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju. Iz Splita ih je 101, Sinja 34, Kaštela 14, Solina 13, Trilja i Omiša po deset, Imotskog i Prološca po devet, Makarske osam, Dicma sedam, Dugog Rata šest, pet ih je zaraženo u Hrvacama. U Klisu, Vrlici, Podstrani i Podbablju je po četvero zaraženih, a po troje ih je iz Zmijavaca, Jelse, Selca, Runovića i Otoka. Po dvoje zaraženih je u Supetru, Trogiru, Dugopolju, Marini, Muću, Segetu i Cisti Provo, dok je po jedan u Vrgorcu, Gradcu, Lovreću, Milni, Podgori i Tućepima”, istaknuto je u priopćenju županijskog Stožera CZ.


NOVO! 14:16 – U protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji registrirano je 110 novozaraženih koronavirusom, u bolnici je 39 pacijenata s težom kliničkom slikom, a među novozaraženima ima i zdravstvenih djelatnika, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Uključujući preventivna bolnička testiranja i testove na osobni zahtjev, testirano je ukupno 467 uzoraka. Od 176 uzoraka uzetih putem COVID-ambulante i Županijskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno od simptomatskih pacijenata, njih 88 bilo je pozitivno, dakle svaki drugi. Sedam novoboljelih od Covida-19 je hospitalizirano.


Što se tiče izvora zaraze, u 60 slučaja se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 50 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. U tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentiran je ukupno 451 novi slučaj zaraze, a za njih 226 izvor zaraze nije poznat.


„Vjerojatnost da prilikom izlaska u grad naiđete na osobu koja je zaražena je svakim danom sve veća. Moguće je da je asimptomatska, da ima slabe simptome ili da će tek razviti simptome, ali je već sada jako infektivna, zbog toga je sada posebno važno izbjegavati bliske kontakte”, poručili su iz varaždinskog županijskog Stožera.


Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 482, na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 39 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 37 na kisiku, a dvije osobe na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 443 osoba.


Među novozaraženima su i četiri zdravstvena djelatnika pa su trenutno pozitivna ukupno 34 djelatnika varaždinske bolnice, a za njih više od 50 je već sada određena mjera samoizolacije s time da je epidemiološka obradu još u tijeku.


Pozitivan je i djelatnik jednog doma za starije i nemoćne s 30-ak korisnika. Epidemiološka obrada je i ovdje još u tijeku, te su uzeti brisevi svih djelatnika i korisnika i određena izolacija izloženih djelatnika i korisnika.


NOVO! 14:08 – Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata je 112 novopozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Većina pozitivnih osoba su bliski kontakti iz obitelji ranije oboljelih od Covida-19 te kontakti unutar radnih okolina.


U mjeri samoizolacije trenutno je 1366 osoba.


Do sada je od početka pandemije ukupno na području županije uzeto 11.417 uzorka. No, zbog izuzetno velikog broja testiranja koji posljednjih dana premašuje 250 testiranja dnevno, u ispomoć epidemiološkoj službi poslano je nekoliko liječnika koji rade pod mentorstvom, kako bi bržim obuhvatom kontakata pozitivnih osoba spriječili daljnje širenje koronavirusa.


U Županijskoj bolnici Čakovec jutros su otpuštena dva pacijenta, nitko nije zaprimljen pa je, u ovom trenutku, hospitalizirano 25 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je jedna osoba još uvijek na respiratoru.


Iz samoizolacije je izašlo 13 zdravstvenih i nezdravstvenih radnika koji su se vratili u sustav.


U samoizolaciji su brojni srednjoškolci i osnovnoškolci, a zbog činjenice da je u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici u samoizolaciji većina učenika, općinski Stožer civilne zaštite uputio je zahtjev da škola prijeđe na model C održavanja nastave.


Obzirom na ukupni broj učenika i zaposlenika u sustavu obrazovanja, nema poremećaja u praćenju nastavnog plana i programa, a obrazovne ustanove ocijenjene su kao sigurna mjesta, izvijestio je danas županijski Stožer.


NOVO! 13:54 – U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata je 13 novooboljelih od Covida-19, a umrle su dvije osobe u dobi od 77 i 82 godine, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.


Jedna od umrlih osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe, a uz potvrđenu Covid infekciju imala je i niz kroničnih bolesti. Druga je umrla osoba iz Perušića.


Od novooboljelih sedam je osoba iz Gospića, četiri iz Senja i dvije iz Otočca, te traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.


U Ličko senjskoj županiji u ovom trenutku je 174 aktivnih slučajeva, a ukupno od početka pandemije je oboljelo 437 ljudi, 246 njih je izliječeno, a 17 osoba je umrlo.


U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 103 osobe. U samoizolaciji su ukupno 573 osobe.


NOVO! 13:20 – U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata je 193 novopozitivnih na koronavirus, najviše od početka pandemije, rekao je u subotu na konferenciji za novinare Petar Lagator, načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite.


U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je ukupno 469 osoba.


„Od toga je 193 uzorka bilo pozitivno, što je najveći broj na području županije od početka pandemije. Sve je veća rasprostranjenost virusa jer novozaraženi dolaze iz čak 38 naselja. Najviše novopozitivnih je s područja grada Osijeka, njih 93, od čega 84 iz Osijeka, šestoro iz prigradskog naselja Tenja i troje iz prigradskog naselja Višnjevac“, rekao je Lagator.


Sa šireg područja Đakova novopozitivnih je 20, s područja Belišća i Valpova po 11, a Ivanovac i Čepin imaju po devet oboljelih. Šest novopozitivnih osoba su iz Našica, četiri iz Dalja, po tri iz Donjeg Miholjca i Ernestinova, po dvije osobe su iz Aljmaša, Antunovca, Feričanaca, Forkuševaca i Vladislavaca. Beli Manastir, Bokšić Lug, Branjin Vrh, Donja Motičina, Đurđenovac, Ivanovci Gorjanski, Koška, Laslovo, Popovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Stipanovci, Uglješ i Viškovci imaju po jednu novopozitivnu osobu.


Na liječenju u KBC-u trenutno se nalaze 63 osobe koje su oboljele od Covida-19, od kojih je deset na respiratoru. Deset oboljelih osoba s lakšim simptomima hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.


„U osječkom Domu za starije i nemoćne broj pozitivnih povećan je za četvero, pa ih je sada ukupno devet, no svi su u dobrom stanju. Povećan je i broj zaraženih učenika i djelatnika u osnovnim i srednjim školama, novopozitivno je njih sedam, a 95 novih je u samoizolaciji. Stanje u KBC-u Osijek, prema informacijama koje imamo, ocjenjujemo stabilnim, iako ima pozitivnih zdravstvenih djelatnika, no svi bolnički odjeli rade prema planu i programu“, naglasio je Lagator.


Mjera samoizolacije određena je za 137 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području županije u samoizolaciji nalazi 3.141 osoba, a od petka je određivanje mjere samoizolacije u ovlasti liječnika obiteljske medicine.


Policija je u zadnja 24 sata obavila 120 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi.


Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije obavili su 48 nadzora, najviše u noćim klubovima i ugostiteljskim objektima. Utvrdili su 34 nepravilnosti za koja su izrekli usmena i pismena upozorenje, ali i prekršajne mjere.


Lagator je izvijestio kako je na sjednici županijskog Stožera zaključeno kako se dio građana ne ponaša primjereno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Stoga se pripremaju strože mjere za područje županije kojima će se pokušati zaustaviti širenje zaraze i zaštititi rizične ustanove i osobe, a time i sve građane.


„Prije svega one bi se odnosile na dodatno ograničavanje javnih i privatnih okupljanja građana, dodatno skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, obveznog nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru na lokacijama gdje nije moguće držati propisanu distancu, te uvođenje dodatnih mjera kod skrbi za starije osobe“, rekao je načelnik županijskog Stožera CZ.


NOVO! 13:10 – Na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 18 novozaraženih osoba koronavirusom, a u šibenskoj bolnici umrla je 84-godišnjakinja, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Umrla 84-godišnja žena je s područja Drniša, navode iz županijskog Stožera.


Ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić rekla je za lokalni portal Šibenik IN da je žena imala dodatne komorbiditete te da je u bolnicu primljena sinoć, no nažalost, tijekom noći je umrla


Od 18 novih slučajeva na području Šibensko-kninske županije, koronavirusom su zaražena četiri korisnika i dvoje djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, pet osoba s prebivalištem na području Šibenika, tri osobe s prebivalištem u Kninu, te po jedna osoba na području Kistanja, Vodica, Drniša i Bilica.


U županiji je trenutno je 116 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije. Među njima se devet osoba liječi na Odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.


Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 266 osoba.


NOVO! 12:50 – Sisački biskup Vlado Košić pozitivan je na koronavirus i nalazi se u samoizolaciji kao i svi njegovi bliži suradnici i kontakti, priopćeno je u subotu iz Sisačke biskupije.


Nakon što je osjetio simptome povišene tjelesne temperature, sisački biskup Vlado Košić podvrgnut je testiranju na Covid-19, a test je bio pozitivan.


NOVO! 12:06 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 41 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.


S područja grada Bjelovara 19 je novozaraženih, pet je iz grada Garešnice, po četiri novozaražene osobe su s područja gradova Grubišno Polje i Daruvar te općine Sirač, a po jedna osoba s područja je grada Čazme te općina Končanica, Dežanovac, Nova Rača i Severin.


U protekla 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije umrla je jedna osoba.


Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 196 aktivnih slučajeva zaraze Covidom-19.


U samoizolaciji je 921 osoba.


NOVO! 12:04 – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u subotu o 12 novooboljelih od koronavirusa.


Pod nazorom liječnika u slavonskobrodskoj bolnici trenutno je 18, a u novogradiškoj bolnici četiri su osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijent je na respiratoru.


Na koronavirus trenutno je u županiji pozitivno 175 osoba.


Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno su 783 osobe, što je za 105 osoba više nego u petak.


U ovoj županiji od izbijanja pandemije koronavirusom je zaraženo ukupno 900 osoba.


NOVO! 12:02 – I u Primorsko–goranskoj županiji u zadnja 24 sata srušen je dosadašnji rekord – od 741 testirane osobe još je 131 novozaražena. Ukupno je na području županije 486 aktivnih slučajeva, a ozdravilo ih je još 20.


“Tijekom protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Rijeka na liječenju je ukupno 18 COVID pozitivnih pacijenata. U respiracijskom centru nalaze se 2 osobe, niti jedna ne treba pomoć respiratora”, javili su iz KBC-a Rijeka.


U zadnjih 24 sata, četiri osobe su novoprimljene, četiri otpuštene iz bolnice, a dvije su, nažalost preminule. Radi se o osobama u dobi 81 i 82. godine, obje su bile kardiološki pacijenti.


NOVO! 11:37 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i osam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih deset ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i pet ženskih osoba iz Metkovića (pet ima utvrđenu ep. vezu), tri muške i tri ženske osobe (za sve utvrđena ep. vezu), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), dvije muške osobe iz Opuzena, po jednoj muškoj osobi iz Ploča i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Zažablja (utvrđena ep. veza).


NOVO! 11:33 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 997 obrađenih testova danas je 266 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID.
Od ukupnog broja novooboljelih 128 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2100 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 51 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 84 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

NOVO! 11:02 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 68 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Među novooboljelima devet je osoba iz Vukovara, po pet iz Vinkovaca, Bogdanovaca i Starih Jankovaca, po četiri iz Iloka i Jarmine, tri iz Antina, po dvije iz Županje, Drenovaca i Starih Mikanovaca, te po jedna iz Slakovaca, Cerića, Gunje, Ilače, Ivankova, Karadžićeva, Lovasa,


Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Soljana, Tovarnika i šest osoba sa boravištem izvan županije.


Jedna je osoba preminula.


NOVO! 10:26 – Četiri osobe preminule su u KB Dubrava (M, 1950. godište; M, 1950. godište; Ž, 1937. godište; M, 1928. godište), jedna u KBC Split (M, 1936. godište), jedna u KBC Osijek (M, 1972. godište), dvije u KBC Rijeka (M, 1938. godište; M, 1939. godište).


NOVO! 10:21 –  Na području Zagrebačke županije 158 je novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su u subotu iz Županijskog Zavoda za javno zdravstvo i dodali da su u samoizolaciji učenici tri razreda iz Dugog sela te po jedan iz Velike Gorice i Zaprešića.


Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika i učenika, jednom razredu srednje škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika te po jednom razredu osnovne škole na području Velike Gorice i Zaprešića zbog pozitivnih učenika.


NOVO! 10:01 – Na području Zadarske županije 21 je novooboljela osoba od koronavirusa. Većinom je riječ o kontaktima sa dosad oboljelim osobama, a novozaraženi su mlađe i srednje životne dobi sa područja Grada Zadra(16), Biograda (2), Poličnika(1), Sv.Filipa i Jakova(1) i Vira(1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 237 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji je 559 osoba, a nadzor je istekao za njih 8412.


NOVO! 9:55 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 322 uzorka briseva na covid-19. Potvrđeno je 29 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 21 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (6), Zagreb (5), Slavonija (1), Republika Slovenija (6), Bosna i Hercegovina (3)). Za 4 osobe radi se o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 4 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada. Pružanje zdravstvenih usluga u svim ustanovama Istarske županije je kontinuirano i bez promjena. Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 171 aktivna covid-19 pozitivna osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 549 osoba.


NOVO! 9:52 – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 134 slučaja zaraze koronavirusom, 118 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno je testirano 11.513 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 157 uzoraka, od kojih su 32 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.


NOVO! 9:52 – U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji su 42 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su dvije osobe korisnici doma za starije i nemoćne osobe. Epidemiološka obrada u tijeku.


Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 890 osoba. U samoizolaciji se nalazi 535 osoba.


NOVO! 9:55 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 23 nova slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.


Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 138 slučajeva bolesti COVID-19, devet osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju su ukupno 24 osobe. U Domu za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca preminula je jedna osoba s asimptomatskim pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je bila u samoizolaciji te je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.


Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 442 slučajeva bolesti COVID-19.


NOVO! 9:39N1 neslužbeno doznaje kako je danas 2.242 novih slučajeva zaraze, uz čak 16 preminulih.


NOVO! 9:28 – Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izvijestio je u subotu da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 798 novozaraženih koronavirusom, a riječ je o onima s prebivalištem u Gradu Zagrebu.


Riječ je o najvećem broju novozaraženih u jednom danu u Zagrebu.


U Zagrebu će se danas otvoriti nova lokacija za testiranje na koronavirus na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.


Testiranja na novoj lokaciji provodit će se svaki dan od 8 do 11 sati.


Lokaciju su omogućili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ i Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” kako bi se smanjile gužve na Gupčevoj zvijezdi, te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.


Otvaranju će nazočiti ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.


NOVO! 9:23 – Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je danas prilikom otvorenja nove lokacije za testiranje u Zagrebu, kako će današnja brojka premašiti jučerašnju.


“Prema podacima koje dosad imamo, brojka će biti veća nego jučer”, rekao je Capak, ne želeći otkriti je li premašila dvije tisuće. Potvrdio je kako svi zavodi za javno zdravstvo intenzivno rade na tome da zaposle nove ljude koji mogu pomoći u epidemiološkom poslu.


“Brojke su ogromne i to je nemoguće sve odraditi s kapacitetima koje smo imali prije”, dodao je.


NOVO! 8:23 – U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je trideset pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o sedamnaest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Petrinje, sedam osoba s područja grada Kutine, dvije osobe s područja grada Popovače i jednoj osobi s područja grada Novske.