Napeta situacija

Burno u Splitu: Puljak pozvao Gradsko vijeće da se raspusti, vijećnici odbili prijedlog

Portal Novi list

Ivica Puljak / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivica Puljak / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

“Ne želimo raditi cirkus od grada i pozivamo Gradsko vijeće da se raspusti… Svako tijelo može se samoraspustiti i nitko to ne može zabraniti”, rekao je za Ivica PuljakNa sjednici Gradskog vijeća Grada Splita Igor Skoko iz stranke Centar predložio je da se raspusti Gradsko vijeće, javlja N1.


“Nas su građani izabrali da donesemo promjene, a ne da pojedinci pokušavaju dobiti medijsku pozornost bez ideje za dobrobit grada Splita”, rekao je Skoko.


Dodao je da u Vijeću nema povjerenja te pozvao da građani izaberu hoće li se vratiti na staro ili se ide u novom smjeru.
“Gradsko vijeće ne funkcionira i bavi se politikanstvom”, kazao je Puljak u razgovoru za N1.


“Ne želimo raditi cirkus od grada i pozivamo Gradsko vijeće da se raspusti… Svako tijelo može se samoraspustiti i nitko to ne može zabraniti”, rekao je za N1.


“Ja ne živim od politike. Nije me napravila niti čovjekom, neće me napraviti niti njonjom”, rekao je.


Upitan je je li spreman sam podnijeti ostavku.


“Gradska i izvršna vlast funkcioniraju, mi smo uveli red, počeli projekte izgradnje škola i vrtića. Mi kao izvršna vlast funkcioniramo. U vijeću se radi cirkus”, rekao je.


“Dok mi radimo ozbiljne stvari, oni se bave politikanstvom. Samo ih zanima da dođu u medije”, rekao je Puljak. U slučaju raspuštanja Gradskog vijeća, održali bi se samo izbori za Gradsko vijeće.


“Ako to ne naprave, ako se ne raspuste, to znači da nisu ljudi koji govore da rade u javnom interesu. Oni koče razvoj grada”, kaže gradonačelnik Splita.


No, nakon kratke pauze glasovalo se o prijedlogu vijećnika Skoke koji naposljetku nije prošao, pa se neće glasovati o raspuštanju Gradskog vijeća.