Zimski dan

Snijega i susnježice danas bi moglo biti i u nizinama. Na cestama već sad ima poledice

Hina

Ilustracija S. Drechsler

Ilustracija S. Drechsler

Glavnina oborine bit će na sjevernom Jadranu i u LiciHrvatsku u četvrtak očekuje umjereno i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, u gorju sa susnježicom i snijegom, a krajem dana malo snijega moglo bi biti i u nizinama, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).


Glavnina oborine bit će na sjevernom Jadranu i u Lici.


Vjetar će puhati većinom umjeren jugozapadni i južni, a navečer će okrenuti na sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak poslijepodne u okretanju na sjeverac i sjeverozapadnjak.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 4 do 7, a na Jadranu od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva.


Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima cesta u unutrašnjosti, u Lici povremeno pada slab snijeg, a zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Gorskom kotaru, upozoravaju u četvrtak iz Hrvatskog autokluba te vozače pozivaju na oprez. Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta kod Krapinskih Toplica, a promet se odvija lokalnom cestom.


Na dionicama cesta na kojima se zbog radovi vozi prema privremeno postavljenoj signalizacija, moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na dijelu cesta u Lici.


U pomorskom i željezničkom putničkom prometu trenutno nema poteškoća.