HAK

Smjena turista: I danas gužve u prometu, moguća čekanja na graničnim prijelazima

Hina

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.Pojačan je promet jutros na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru juga, zagrebačkoj obilaznici od čvora Jankomir prema naplati Lučko te na pojedinim graničnim prijelazima.


Promet je pojačan i na gradskim cestama i obilaznicama, riječkoj obilaznici (A7), Jadranskoj magistrali (DC8), a  srna je uočena na autocesti A1 na 60+000 km između čvora Novigrad i čvora Bosiljevo I, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.


Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.
Od 17. kolovoza 2021. god. od 7 sati do 19. kolovoza 2021. do 20 sati preusmjeravat će se promet teretnih vozila s graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska-Zavrč (Slo) na granični prijelaz Trnovec-Središče ob Dravi (Slo), zbog radova u Republici Sloveniji na regionalnoj cesti Spuhlja-Zavrč.


U pomorskom prometu nema poteškoća.


Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno su moguća čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.