Filmska priča

Slučaj uhićenja u Istri: Crnogorski bjegunac u Hrvatsku je došao radi plastične operacije

P. N.

Ivan Vujović / Foto Facebook

Ivan Vujović / Foto Facebook

Koristio je lažni identitet radi dogovora o medicinskom zahvatu. Još 2015. godine pobjegao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi pokušao ubiti Beograđanina Darka BulatovićaIstarska policija objavila je jučer da je u suradnji s PNUSKOK-om – Služba Zagreb i FAST jedinicom Crne Gore provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Crne Gore koji je 19. kolovoza uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim Interpol Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubojstva.


Crnogorskog državljanina se sumnjiči da je u noći sa 17. na 18. kolovoza u Medulinu, prilikom kontrole, dao na uvid policijskim službenicima krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Koristio je lažni identitet radi dogovora o medicinskom zahvatu, piše Index.


U pretragama stana i prijevoznog sredstva osumnjičenika pronađeno je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća količina novca. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Uhićen je Ivan Vujović
Kako pišu crnogorski mediji, radi se o Ivanu Vujoviću. Osumnjičen je da je u Beogradu 2015. godine u jednom baru pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića, zbog čega je za njim Srbija raspisala tjeralicu. On je u Hrvatsku došao, pišu crnogorski mediji, na plastičnu operaciju koju je zakazao pod lažnim imenom. Ali plan mu se izjalovio.


Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u prosincu pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubojstvo Radomira Savovića, pišu Novosti. Crnogorski mediji tada su pisali da ga je odmah po izlasku iz zatvora dočekala policija i privela radi dodatnih provjera.


No unatoč tome crnogorski policajci nisu uspjeli uočiti da je Srbija još prije šest godina za Vujovićem raspisala potragu zbog pokušaja ubojstva u Beogradu. Pušten je na slobodu, što su crnogorski mediji tada opisivali kao veliki sigurnosni propust tamošnje policije.


Ubijao i bježao iz zatvora


2015. godine pobjegao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo raspravljati s njim i potom ga upucao. Motiv je navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravati djevojke za susjednim stolom, pišu Novosti.


U Bulatovića je pucao dok je bio u bijegu iz zatvora, a pobjegao je na Božić 2015. U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i pol godina zbog ubojstva Radomira Savovića 2008. godine, piše Index.


Bijeg iz zatvora je bio gotovo filmski jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom, prijeteći pištoljem svima oko sebe, izašao na glavni ulaz zatvora, gdje su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bijega se uglavnom skrivao po Beogradu.


U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce i opet uspio pobjeći. Uhićen je u studenom 2016. blizu njemačko-nizozemske granice te izručen Crnoj Gori. Bio je jedan od najtraženijih bjegunaca u Europi.