Kampanja

Škare Ožbolt podnijela privatnu tužbu protiv Filipovića: ‘Dosta je više širenja laži’

P. N.

To se zove kleveta bez obzira što smo u kampanji, bez obzira što se svakojake riječi izgovaraju, ovo je nedopušten način komuniciranja, rekla jeNezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Vesna Škare Ožbolt danas je predala privatnu tužbu protiv HDZ-ovog protukandidata Davora Filipoviću.


Optužuje ga za klevetanje i širenje laži o njoj.


“Danas sam odlučila pokrenuti kazneni postupak podnošenjem privatne tužbe protiv Filipovića iz razloga što je platio daljnje širenje svojih laži na Facebooku. Naime, Davor Filipović je nekoliko puta izjavio da sam na sučeljavanju izjavila da ću podržati Tomislava Tomaševića u drugom krugu. Takvu izjavu je još platio, kako bi takva laž došla do što većeg broja ljudi.
Prema statistici i prema onome što sam vidjela na Facebooku, poslao je to na 500.000 do milijun ljudi u Gradu Zagrebu. To se zove kleveta bez obzira što smo u kampanji, bez obzira što se svakojake riječi izgovaraju, ovo je nedopušten način komuniciranja, pokušaja utjecaja na birače i dolazak do svakog birača pojedinačno plaćenim oglasima. Ovo se još nije dogodilo da se u vrijeme kampanje podnosi tužba za klevetu. Ja sam to učinila, zato što je Davor Filipović svojim ponašanjem potpuno zaprljao ovu kampanju, ne govoreći o svom programu, jer očito je njegov jedini program tvornica cjepiva, drugog programa nema, rekla je Škare Ožbolt, prenosi N1.


Ona je podnijela i prijavu protiv nepoznate osobe zbog telefonske ankete koji netko provodi, a u kojoj se “građane koji kažu da će glasati za nju suočava s bezočnim lažima”. Kaže da su te teze istovjetne onima koje o njoj govori Filipović.