Sheraton

Sjajna Gala Večer na ITA CRO Business Awards 2023: Slavlje Suradnje između Italije i Hrvatske

P. N.

Ova šesta po redu manifestacija okupila je visoke dužnosnike, predstavnike diplomatskih misija, gospodarstvenike te predstavnike Grada Zagreba i talijanske manjine, stvarajući nezaboravan sklad između elegancije i poslovne stručnosti 


ZAGREB U srijedu navečer, u blistavom ambijentu hotela Sheraton u Zagrebu, održana je spektakularna gala večer ITA CRO Business Awards 2023. Ova šesta po redu manifestacija okupila je visoke dužnosnike, predstavnike diplomatskih misija, gospodarstvenike te predstavnike Grada Zagreba i talijanske manjine, stvarajući nezaboravan sklad između elegancije i poslovne stručnosti.


Ministar vanjskih i europskih poslova, Grlić Radman, i veleposlanik Talijanske Republike u Zagrebu, Nj.E. Pierfrancesco Sacco, zajedno s drugim uglednicima, istaknuli su svoje sudjelovanje u svečanom događaju te naglasili važnost povijesnih, kulturnih i gospodarskih veza između Hrvatske i Italije. Ministar Grlić Radman posebno je istaknuo značaj jačanja suradnje između dviju zemalja, naglašavajući da je Italija ponovno postala prvi trgovinski partner Hrvatske.
Direktorica Talijansko-hrvatske gospodarske komore, Andrea Perkov, izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima kroz sinergiju svih prisutnih. “Ova večer slavi izvrsne rezultate postignute zajedničkom sinergijom svih nas”, istaknula je gospođa Perkov.


Nj.E. Pierfrancesco Sacco je, s vidljivim ponosom u svom glasu, istaknuo kako je tijekom cijelog svog mandata uložio izniman trud u poboljšanje odnosa između Italije i Hrvatske, te da je iznimno ponosan na postignute rezultate. Sacco je otvoreno podijelio svoje osjećaje pomiješane s ponosom i malom tugom, budući da se njegov mandat u Hrvatskoj bliži kraju. “Iako osjećam pomalo tuge jer se moj mandat približava kraju, ponos mi ispunjava srce jer smo postigli mnogo. Trudio sam se doprinijeti što boljem pozicioniranju odnosa između Italije i Hrvatske, i vjerujem da smo zajedno ostvarili značajan napredak”, izjavio je Nj.E. Pierfrancesco Sacco.


Dodao je da, iako završetak njegovog mandata nosi određenu nostalgiju, činjenica da su ostvarena brojna postignuća pruža mu zadovoljstvo i uvjerenje da će suradnja između dviju zemalja nastaviti jačati u godinama koje dolaze. Njegova predanost i trud tijekom mandata jasno su doprinijeli unapređenju diplomatskih i gospodarskih veza između Italije i Hrvatske, ostavljajući iza sebe naslijeđe suradnje koje će se sjećati i cijeniti u budućnosti.


 


Na ovogodišnjoj manifestaciji posebno priznanje dodijeljeno je talijanskim poduzetnicima u Hrvatskoj. Ducati komponenti d.o.o., SL Mont d.o.o., ELI FRIUIA i Danieli & C. Spa, istaknuti su kao dobitnici ovogodišnjih nagrada za izvanredan doprinos suradnji između dviju zemalja.


Predsjednik Talijansko – hrvatske gospodarske komore Aldo di Biagio, zahvalio je svim članovima Komore na podršci i povjerenju te naglasio kako su ovih osam mjeseci na poziciji predsjednika Komore, mjeseci velikog rada i zadovoljstva. Di Biaggio je istaknuo značajan rast trgovinske razmjene između Italije i Hrvatske, te je najavio nove prednosti koje donosi ulazak u Schengen. Unatoč globalnim izazovima, Gospodarska komora bilježi rast, a večer je bila prilika za razmišljanje o daljnjem poboljšanju investicijske klime. Predsjednik Aldo di Biagio je naglasio važnost poslovne obitelji i suradnje s talijanskim institucijama.


Uz sve izazove koje nosi trenutno gospodarsko okruženje, večera je bila prilika za slavlje, prepoznavanje uspjeha i jačanje prijateljskih veza između Italije i Hrvatske. Čestitke su upućene svim prisutnima uz želje za uspješan završetak godine i prosperitetnu nadolazeću 2024. godinu.