POLITIČKI IGROKAZ

Sinčić i Živi zid ponovno izveli bizarni performans: Nakon lubenica istovarili hrpu soli ispred Ministarstva gospodarstva

P. N.

Foto Screenshot N1

Foto Screenshot N1

"Zbog ove soli Hrvatska će znati da sol koju kupuju je iz Maroka, iz Alžira, a ministar i Vlada ne dozvoljavaju da se naša proizvodnja razvije", rekao je Sinčić

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je danas izveo svojevrsni performans, ovaj put ispred Ministarstva gospodarstva, javlja N1.
Dovezli su kombi pun soli koju su istovarili pred ministarstvo. Htjeli su upozoriti kako se previše soli uvozi.


“Ovdje smo da upozorimo javnost i sve ministre i bivše ministre da Hrvatska kao pomorska zemlja, uvozi preko 90 posto soli. To je tekovina njihove dugogogodišnje politike – sol se uvozi iz Alžira.


Sredstva se daju podobnima, pitam Tomislava Ćorića, što će ministarstvo gospodarstva u zemlji u kojoj je sve manje gospodarstva? Čestitam mu što je već sada najgori ministar ikada, sad je još zasjeo i na HBOR, davat će kredite podobnima, biti zaslužan za muljaže oko EU fondova”, poručio je Ivan Vilibor Sinčić.
Kaže da se oni već 10 godina borimo za obespravljene, a istovar lubenica i soli dobar je način da ukažu na određene probleme.


“Zbog ove soli Hrvatska će znati da sol koju kupuju je iz Maroka, iz Alžira, a ministar i Vlada ne dozvoljavaju da se naša proizvodnja razvije”, rekao je Sinčić, prenosi N1.


U rujnu je taj europarlamentarac istovario hrpu lubenica pred ulaz u Banske dvore, kako bi upozorio na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika jer su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.