Josip Škorić

Šef Hrvatskih cesta: Izgradnja pristupnih cesta i objekata bit će iznimno zahtjevna

Marinko Glavan

Josip Škorić / Foto: S. DRECHSLER

Josip Škorić / Foto: S. DRECHSLER

Škorić očekuje da most bude dovršen u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega će uslijediti tehnički pegledPredsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić Pelješki je most nazvao generacijskim projektom, kakav se ne ostvaruje često.


– Ovo je po mnogočemo jedinstven projekt, ne samo za Hrvatske ceste nego i čitavu Hrvatsku. Radi se o još uvijek vrlo zahtjevnom projektu, na koji se nadovezuju i gotovo jednako zahtjevni projekti izgradnje pristupnih cesta na kojima se gradi više velikih objekata – mostova, tunela i vijadukata.


Konstrukcija mosta je spojena, no to ni u kom slučaju ne znači da je posao na njemu završen. Pred izvođačem je još dosta posla, od asfaltiranja, antikorozivne zaštite, postavljanja svih instalacija do opremanja mosta signalizacijom i drugom opremom, rekao je Škorić, kazavši kako očekuje da most bude dovršen u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega će uslijediti tehnički pegled.
Upitan kako napreduju radovi na pristupnim cestama, koje će kasniti u odnosu na završetak gradnje mosta, odgovorio je da se radovi odvijaju dobrom dinamikom, pogotovo na dionicama na kojima je izvođač Strabag.


– Strabag je na svojim dionicama nešto ispred dinamičkog plana, a očekujemo da će i Avax koji je imao poteškoća na početku izvođenja radova uspješno završiti sve dionice do idućeg ljeta. U svakom slučaju, očekujemo od izvođača da pristupne ceste budu spremne za početak špice turističke sezone 2022. godine, rekao je Škorić.


Foto galerija: Šetnja po Pelješkom mostu Foto: Sergej Drechsler


Foto galerija: Ministar Butković na Pelješkom mostu Foto: Sergej Drechsler


Foto galerija: Spajanje Pelješkog mosta (2) Foto: Sergej Drechsler


Foto galerija: Spajanje Pelješkog mosta Foto: Sergej Drechsler