Sam u sobi

SANADER U ZATVORU Prije dolaska u Remetinec s gorčinom je poručio: ”Ovo je smiješno, riječ je o predstavi”

Hina

Foto Robert Anic/PIXSELL

Foto Robert Anic/PIXSELL

Ivo Sanader stigao je u zatvor u Remetincu. Sada će ga pregledati liječnik. Mediji javljaju da će ovu noć bivši premijer provesti sam u sobi, a onda će mjesec dana provesti na Odjelu za dijagnostiku, sve zbog lošeg zdravlja.



NOVO 19.10 Ivo Sanader stigao je u zatvor u Remetincu. Sada će ga pregledati liječnik. Mediji javljaju da će ovu noć bivši premijer provesti sam u sobi, a onda će mjesec dana provesti na Odjelu za dijagnostiku, piše RTL.


Nekadašnjeg predsjednika HDZ-a u remetinečkom zatvoru očekuje uobičajna kažnjenička procedura, od sigurnosne provjere i liječničkog pregleda do smještaja na odjel.


NOVO 18.45 Sanader je prije Remetinca sproveden do policijske postaje u Heinzlovoj kako bi sredio papirologiju, javlja N1.




NOVO 17.30 Ivo Sanader krenuo je u Remetinec. Netom nakon Sanaderova obraćanja medijima, stigla je policija te je bivši premijer prepraćen u policijski automobil.


Bivši premijer Ivo Sanader je u četvrtak je, očekujući policiju koja bi ga trebala privesti u remetinečki zatvor nakon što mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska, izjavio kako je riječ o ”predstavi i politički montiranom procesu”.


“Nema nikakvog dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ponavljam da je riječ o predstavi i montiranom političkom procesu”, rekao je Ivo Sanader iza 17 sati obraćajući se novinarima pred kućom, javlja N1.


Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je kako su sve saznali od medija, da službeno još nisu dobili niti jedan papir.


I Sanader je istaknuo da se radi o porazu pravne države, pogotovo stoga što su on i njegovi odvjetnici o presudi saznali iz medija.


”Tu su moji odvjetnici, ako dođu po mene, ja idem. To je besmisleno. To su laži, jedna do druge. Ja sam spreman na sve i dokazat ću svoju nevinost”, kazao je Sanader koji je  pravomoćno nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora.


Prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.


Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.


Zagrebački Županijski sud u četvrtak je izdao dovedbeni nalog za bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina.


Policija je oko 16 sati potvrdila da je od zagrebačkog Županijskog suda zaprimila nalog za Sanaderovim uhićenjem, ističući da je »u tijeku postupanje kako bi se izvršio sudski nalog«.


Na Vrhovnom sudu je ranije istog dana završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna, a prema neslužbenim informacijama Vrhovni sud mu je kaznu povisio na šest godina.


Pored bivšeg premijera, u aferi Planinska nepravomoćno su bili osuđeni i Mladen Mlinarević za kojeg je utvrđeno da je izradio uvećanu procjenu vrijednosti nekretnine i Stjepan Fiolić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije čiju je zgradu u Planinskoj ulici kupilo ministarstvo regionalnog razvoja na čijem je čelu bio Petar Čobanković. On je i prije suđenja priznao nedjelo te je osuđen na društveno koristan rad koji je odradio guleći krumpire.


Fiolić je na prvom suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu u Kozarčevoj odnio deset milijuna kuna i milijun eura u kartonskoj kutiji za hrenovke.