Oštre kazne

Samoizolacija je dosad određena za šest tisuća ljudi. Policija objavila brojku onih koji su uhvaćeni “vani”

P. N.

Od toga je 18 njih već prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima. Policija sve što otkrije prijavljuje nadležnim službama, nadam se da će i oni biti promptni, rekao je BožinovićMinistar unutarnjih poslova objavio je jutros kako je policija krenula s intenzivnijom kontrolom onih koji se ne pridržavaju obaveznih mjera samoizolacije. U zadnja 24 sata izvršena je kontrola za 57 građana za koje je dojavljeno da se ne pridržavaju mjera samoizolacije.


– Od toga je 18 njih već prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima. Policija sve što otkrije prijavljuje nadležnim službama, nadam se da će i oni biti promptni, rekao je Božinović.


Podsjetimo, za kršenje mjera samoizolacije, prekršitelji bi trebali dobiti novčanu kaznu od 8.000 kuna, a mjera je dosad određena za čak šest tisuća osoba u Hrvatskoj.
– Za sve koji su u samoizolaciji je procijenjeno da su visoko rizični i moraju se strogo držati tih mjera, zbog sebe, ali i svih nas. Jedino što će sigurno razbuktati epidemiju je ako se budemo neodgovorno ponašali. Ovo je kritični trenutak i molim ljude da se pridržavaju mjera, to je za njihovo dobro, ali i dobro svih nas. Ima dosta slučajeva bez simptoma i s vrlo blagim simptomima, a da su pozitivni. Takvi mogu širiti virus, rekla je dr. Alemka Markotić.


Božinović je potvrdio i kako je uspostavljen novi režim prometa na granici. Izvršen je prihvat četiri konvoja sa 195 teretnih vozila i dva autobusa. Dosad je na Bajakovu iz zemlje već izašao 41 kamion, a isto toliko i na prijelazu u BiH u Staroj Gradišci. Trenutačno je u tranzitu pod pratnjom policije je 68 teretnih vozila i 2 autobusa.