Kampanja sve oštrija

Premijer smislio nadimak za Milanovića. Potporu Julienne Bušić predsjedničkoj kandidatkinji nije htio komentirati. Kaže da nije znao

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

- Vlada nema utjecaj niti ambiciju imati utjecaj na tijela poput policije, DORH-a, USKOK-a i bilo koga tko treba neovisno poduzimati radnje, koje su bitne za bilo koga. Mi smo dokazali da nema nedodirljivih, rekao je Plenković.Premijer Andrej Plenković kaže da će predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića od sada zvati – zajedničar. Predsjednički kandidat Milanović, tvrdi premijer, konstantno laže o njemu, a glas za Milanovića, smatra, glas je za nekoga tko laže, za nekoga tko je u kampanju ušao “bijesan”. Plenković je istaknuo da Zoran Milanović dijeli i polarizira Hrvatsku.


– Milanović je očito najbolje što ljevica ima, a to puno govori i o njima, kad su njega uzeli za kandidata, rekao je Plenković.


O predsjedničkoj kampanji, odnosno o MIlanoviću, Plenković je odgovarao na pitanja novinara, nakon što je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.


Priliku je iskoristio da prokomentira i Davora Bernardića, predsjednika SDP-a koji često kritizira Plenkovićevu Vladu.– On ima kontinuirano jednu te istu pjesmicu: baca blato na HDZ i Vladu, pokušavajući nam zalijepiti etiketu korupcije, rekao je Plenković.

Mi ne kažemo, poručio je Plenković, da korupcije nema, “ali ima je u svim zemljama i mi se protiv nje borimo”.


– Vlada nema utjecaj niti ambiciju imati utjecaj na tijela poput policije, DORH-a, USKOK-a i bilo koga tko treba neovisno poduzimati radnje, koje su bitne za bilo koga. Mi smo dokazali da nema nedodirljivih, rekao je Plenković.


Novinari su ga pitali u za poruku podrške, koju je predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a dala Julienne Bušić, supruga Zvonka Bušića. Zvonko i Julienne Bušić, inače, svojedobno su osuđeni zbog otmice zrakoplova, a njihovom krivnjom poginuo je i jedan pripadnik policije u SAD-u.


– Nisam bio upoznat s tom porukom. To je drugi krug kampanje gdje ljudi iz javnog i političkog života javno daju potporu. Primio sam na znanje tu potporu i nemam drugih komentara, rekao je Plenković.


Kad su ga novinari pitali bi li i sam primio podršku od osuđene osobe, rekao je da nema namjeru dalje komentirati ovu temu.