Koronavirus

Prazne se hoteli u Istri: Austrijski i njemački nogometaši nakon treninga moraju napustiti Hrvatsku

Patricija Softić

Foto Glas Istre

Foto Glas IstreNačelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac na jutrošnjoj je konferenciji za medije istaknuo da se intenzivno provode sve mjere predostrožnosti i restrikcija koje su donesene do sada kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.


Kao što se može vidjeti, te se mjere iz dana u dan mijenjaju i postrožuju, pa je tako donesena odluka da se svi turistički kapaciteti u Istri koji imaju strane goste moraju isprazniti.


Zbog toga bi se i nogometaši amateri, njih oko 500 iz Njemačke i Austrije, koji su ovih dana trebali boraviti u medulinskom hotelu Belvedere, a o kojima je pisao Glas Istre, već danas trebali zaputiti nazad svojim kućama.
Mada službenu informaciju od Arena Hospitality Grupe Glas Istre nije uspio dobiti, činjenica je da se od danas aktivna mjera Stožera mora provesti, a morat će je poštovati i hotel Belvedere.


Tijekom obilaska navedenog hotela ekipa Glas Istre danas je mogla vidjeti da dio gostiju već odlazi u autobuse sa svojim putnim torbama u rukama.


Za to vrijeme, druga grupa gostiju od njih sigurno 30-ak ležerno se vraćala u hotel s obližnjih nogometnih terena, gdje su odradili trening.


Stoga je za pretpostaviti da će odmah spakirati stvari i napustiti hotel.