U BLIZINI MILNE

POŽAR NA BRAČU Vatra zahvatila minski sumnjivo područje, vatrogasci se povukli zbog detonacija

Hina

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Vatra je prodrla na dio područja između Splitskih vrata i Milne na kojem su za vrijeme Domovinskog rat bile stacionirane hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružjaSPLIT – Na otoku  Braču u blizini Milne u subotu poslijepodne buknuo je požar koji je bio zaprijetio i da će zahvatiti nekoliko stambenih objekata, ali su vatrogasci uspjeli obraniti te objekte, doznaje se od glavnoga vatrogasnog zapovjednika Brača Nikole Martinića.


“U vatrenoj stihiji gori gusta borova šuma i makija  a na terenu je 30 vatrogasca kojim se priključio i jedan kanader,” rekao je za Hinu Martinić.


Kako je požar na nepristupačnom terenu, stavljanje pod kontrolu u velikoj mjeri zavisi od djelovanja kanadera, dodao je.
Dojavu o ovom požaru brački su vatrogasci zaprimili malo nešto iza 14 sati.
Požar koji je u subotu poslije podne buknuo na  Braču blizu Milne u večernjim je satima zahvatio minski sumnjivo područje odakle su se čule detonacije, pa su se vatrogasci morali povući iz tog dijela požarišta, doznaje se od glavnoga vatrogasnog zapovjednika Brača Nikole Martinića.


“Vatra je prodrla na dio područja između Splitskih vrata i Milne na kojem su za vrijeme Domovinskog rat bile stacionirane hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružja,” kazao je Martinić za Hinu.


Po njegovim riječima, nakon što se čulo više detonacija, na tom području vatrogasci su se iz sigurnosnih razloga povukli s tog dijela požarišta, koji nije stavljen pod kontrolu. Dodao je kako će na terenu tijekom cijele noći  dežurati 18 vatrogasca sa šest vozila.