Širenje epidemije

Potvrđena je zaraza i kod dvojice liječnika Kliničke bolnice Dubrava!

Hina

Prijedlog je da KB Dubrava zbog činjenice da je virus 'ušao' u bolnicu postane tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. Uredba koju je donio ministar, a po kojoj zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti 'seljeni' iz jedne u drugu ustanovu. U Kliničkoj bolnici Dubrava utvrđena su dva slučaja zaraze koronavirusom, zbog čega će bolnica biti evakuirana, potvrdio je u nedjelju ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 


»Znam samo da su dva djelatnika potvrđeni, detalje ne znam«, rekao je Capak za Dnevnik. hr. i potvrdio kako će zbog toga evakuirati bolnicu u zagrebačkoj Dubravi.


Dva novooboljela pacijenta od koronavirusa u Zagrebu liječnici su KB Dubrava, piše Jutarnji list na svom portalu i navodi kako će, po svemu sudeći, KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice preuzeti sve pacijente na hitnim prijemima koji bi inače bili liječeni u KB Dubrava. 
Prijedlog je, navodi Jutarnji list, da KB Dubrava zbog činjenice da je virus ‘ušao’ u bolnicu postane tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. Uredba koju je donio ministar, a po kojoj zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti ‘seljeni’ iz jedne u drugu ustanovu, temelj je za budući rad u KB Dubrava odnosno u ispomoć će im dolaziti liječnici iz drugih zagrebačkih bolnica koji se bave intenzivnom skrbi.


Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je ranije u nedjelju da je u Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 46.


»Pet novih je u Osijeku, riječ je o obiteljskom širenju i 2 nova slučaja u Zagrebu. Oni su recentni i nemamo relevantne informacije o nastanku bolesti«, izvijestio je Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.


Ukupno su 724 uzorka u testiranju te ih je 38 u obradi, dodao je.


Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti»Dr. Fran Mihaljević« u Zagrebu kazala je da oboljeli nemaju teže simptome te da nema novosti niti u stanju kod prethodno oboljelih.


Naglasila je važnost da se ljudi prodržavaju propisanih mjera samoizolacije, za sprječavanje širenja koronavirusa.