Seizmologinja o novom potresu

‘Potres kod Šibenika dogodio se u novom epicentru u odnosu na dosad aktivne. Moguća i dodatna podrhtavanja’

P. N.

Foto D. Kovačević / H. Jelavić PIXSELL

Foto D. Kovačević / H. Jelavić PIXSELL

"Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tijekom dana i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa", rekla je dežurna seizmologinja Marija MustaćSnažan potres, jačine 4,7 po Richteru, do kojeg je rano jutros došlo pored Šibenika, nema veze s nedavnim potresima na Baniji, odnosno u Zagrebu.


“Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tijekom dana i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa”, rekla je dežurna seizmologinja Marija Mustać za N1.


Do potresa je, podsjetimo, došlo jutros malo prije šest sati, a magnituda je bila trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika.
“Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo  informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen'” kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana.


Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH.


Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.