Podrška Plenkoviću

Posvađale se Kosor i Vučemilović: “Jedino u životu što je dobro radila je cinkanje”

Portal Novi list

Vesna Vučemilović i Jadranka Kosor / Foto Patrik Macek/PIXSELL; Davor Kovačević

Vesna Vučemilović i Jadranka Kosor / Foto Patrik Macek/PIXSELL; Davor Kovačević

Vučemilović u izjavi Novom listu tvrdi da samo slijedi volju birača i da jednostavno više nije htjela u oporbu. Ovo objašnjenje zasmetalo je KosorNakon što je Vesna Vučemilović, saborska zastupnica izabrana na koalicijskoj listi Hrvatskih suverenista i Mosta, odlučila podržati Andreja Plenkovića i priključiti se HDZ-ovoj parlamentarnoj većini, posvađala se na društvenim mrežama s bivšom HDZ-ovom premijerkom Jadrankom Kosor.


Podsjetimo, sestru Miroslava Škore Suverenisti su izbacili iz stranke nakon što je potpisala podršku Andreju Plenkoviću za mandatara, a u razgovoru za naš list iznijela je razloge svoje odluke.


Vučemilović: Nisam više htjela u oporbu


Vučemilović tvrdi da tim potezom samo slijedi volju birača i da jednostavno više nije htjela biti u oporbi, nakon svog oporbenog iskustva u protekle četiri godine.
Vesna Vučemilović tvrdi da slijedi volju birača: “Nisam više htjela biti u oporbi”“Što bih ja radila u četiri godine oporbe, samo sjedila u saboru i primala zastupničku plaću? Kako bi, primjerice, Suverenisti prikupili potpise 30 zastupnika da bilo koji naš prijedlog, nakon što bi dva mjeseca bio u dnevnom redu, dođe na raspravu plenarne sjednice?


Tko bi nam to dao potpis? Matematika je egzaktna, bez Možemo i SDP-a jednostavno se ne može do 30 potpisa jer u saboru nema više Socijaldemokrata, a Domovinski pokret u ovom sazivu nije u oporbi”, poručila je Vučemilović našem novinaru Draženu Ciglenečkom.


Vučemilović: Učinit ću nešto dobro i korisno


Poručila je i da ona nije osoba koja bi četiri godine sjedila u Saboru ništa ne radeći za svoju plaću.


“Dok smo mi Suverenisti prethodne četiri godine još i mogli progurati u saboru na raspravu neke nama bitne svjetonazorske teme, uz oporbu kakva je sada, to više neće biti moguće.


A ja, ponavljam, nisam osoba koja bi četverogodišnji mandat provela ništa ne radeći za plaću koju primam kao zastupnica.


Budući da su me građani i ovaj put izabrali u sabor, pokušat ću na temelju svog mandata učiniti nešto dobro i korisno za ljude, a suglasno mojem svjetonazoru”, ispričala je Vučemilović u razgovoru za naš list.


Kosor: Vrag odnio sram i obraz


Ovo je objašnjenje kritizirala bivša premijerka Jadranka Kosor na svom X-u, bivšem Twitteru.“Veli seka da ona ne bi bila 4 godine u opoziciji i primala plaću pa je radije podržala AP protiv kojeg je bila u opoziciji jer je smisao opozicije u demokracijama da bude korektiv vladajućima.


Prekobicnula se, bude nagrađena, vrag odnio sram i obraz”, tvitnula je Kosor.


Vučemilović: Gle, dežurne alapače


Ubrzo joj je došao odgovor Vesne Vučemilović, i to na Facebooku.“Gle tko se javio. Dežurna hrvatska internetska alapača. Osoba koja nikad u životu nije nijedne izbore dobila na svoje ime nego je uvijek bila postavljana na funkcije, radi frizure.


Jedino u životu što je dobro radila je cinkanje. Njezina jedina ostavština se može sažeti u pet riječi: ‘Kud Ivo, tud i ja'”, bila je jasna Vesna Vučemilović u poruci na svom Facebooku.