Iblerov trg

“Posljednji ispraćaj SDP-a”: Prosvjed članova ispred središnjice stranke. Pale lampaše i pozivaju Grbina da odstupi

Hina

foto: N1

foto: N1

Prosvjed je medijima bio najavljen kao "posljednji ispraćaj SDP-a" kojim će članovi paljenjem svijeća na Iblerovom trgu "ispratiti SDP u povijest".ZAGREB – Tijekom održavanja Glavnog odbora SDP-a održan je i prosvjed ispred središnjice stranke na Iblerovom trgu gdje su neki članovi stranke svoje nezadovoljstvo iskazali paljenjem lampaša i postavljanjem plakata.


Glavni odbor danas odlučuje o raspuštanju zagrebačke, slavonskobrodske i međimurske organizacije, a prosvjednici ispred središta stranke pozivaju na ostavku predsjednika SDP-a Peđe Grbina, prenosi N1 televizija.


Poručuju kako su “htjeli pomoći na lokalnim izborima” no da ih se u tome opstruiralo.
Na novinarski upit odgovorili su da bi stranku trebao voditi Davor Bernardić.Prosvjed je medijima bio najavljen kao “posljednji ispraćaj SDP-a” kojim će članovi paljenjem svijeća na Iblerovom trgu “ispratiti SDP u povijest”.


“Peđi Grbinu za samo šest mjeseci uspjelo je uništiti SDP, a što HDZ nije mogao desetljećima”, navodi se u pozivu na prosvjed.


Osim o raspuštanju organizacija, Glavni odbor SDP-a raspravljat će o suradnji s Možemo u Zagrebu, analizirati lokalne izbore i unutarstranačke odnose, a tema će biti i isključenje šestero članova GO-a zbog opstrukcija na izborima.