Damir Trut

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova: Ako ste djecu ostavili kod bake i djeda u drugom gradu, u vrijeme zabrane kretanja nećete dobiti propusnicu da odete po njih

P. N.

Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER

Građani koji dođu iz dijaspore s negativnim PCR testom moći će otići do odredišta koje su prijavili pri ulasku u zemlju.Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i šef Civilne zaštite Damir Trut za RTL Danas otkrio je detalje o dodatnom ograničavanju kretanja, koje će na snazi biti za blagdane.


Namjera nam je, rekao je Trut, “da se smanje migracije i odlazak građana s jedne lokacije na drugu i time smanji mogućnost širenja zaraze”. Rekao je još da se nije razmišljalo o mjerama kažnjavanja onih koji se ipak ogluše na zabranu kretanja. Dovoljna je kazna, rekao je Trut, što na odredište neće stići, jer će biti zaustavljeni.


Svi oni koji otputuju prije nego ova mjera stupi na snagu, naglasio je, moći se vratiti na mjesto prebivališta ili stalnog boravišta.
Novinare je zanimalo ghoće li roditelji koji su ostavili djecu na čuvanje bakama i djedovima u drugim gradovima moći po njih otići u vrijeme zabrane, ali Trut je rekao da to nije opravdanje i da se za takve slučajeve propusnice neće izdavati. U slučaju ovog ograničenja kretanja propusnice će se, jasno je, izdavati po strožim kriterijima nego što je to bilo na proljeće.


Građani koji dođu iz dijaspore s negativnim PCR testom moći će otići do odredišta koje su prijavili pri ulasku u zemlju.


Sustav se, rekao je Trut, priprema za nova ograničenja i sve će biti pripremljeno za ponedjeljak, od kad će građani moći tražiti propusnice.