Državni dužnosnici u zaleđu

Policija u Vukovaru zatekla državnog tajnika i ravnatelja Memorijalnog centra u kršenju mjera. Morala ih, uz uporabu sile, privesti interventna policija. Državni tajnik oštetio ulazna vrata u policijskoj postaji

P. N.

Državni tajnik Stjepan Sučić, foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Državni tajnik Stjepan Sučić, foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prema dostupnim informacijama, obojica su bili neugodni prema policajcima, a Jutarnji tvrdi da su se navodno pozivali i na ministra branitelja Tomislava Medveda.Intervenirajući u slučaju kršenja epidemioloških mjera, policija je u Vukovaru privela 61-godišnjaka i 40-godišnjaka, a ovaj dvojac zatečen je kako konzumira pića u ugostiteljskom objektu Vukovarsko Pub. Stariji od ove dvojice, doznaje Jutarnji list, Stjepan je Sučić, državni tajnik u ministarstvu branitelja i čelni čovjek Ureda za zatočene i nestale dok je drugi, mlađi, Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru. Pritom je Šeremet, piše Jutarnji, priveden uz upotrebu sile, jer je pružao otpor policiji i odbijao poći s njima u postaju.


Iz PU Vukovarsko-srijemske, navodi Jutarnji, “priopćili su kako su ’28. studenog oko 00:35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. F. Tuđmana, policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira”.


Prilikom legitimiranja, navodi policija, jedna muška osoba (61-godišnjak) odbijala jedati na uvid osobnu iskaznicu, dok je druga muška osoba (40-godišnjak) negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir.’
Prema dostupnim informacijama, obojica su bili neugodni prema policajcima, a Jutarnji tvrdi da su se navodno pozivali i na ministra branitelja Tomislava Medveda.


– Kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama. Sučić je, pak, na kraju pristao poći s policajcima, ali je prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, piše Jutarnji list, čiji novinari neslužbeno doznaju da je državni tajnik “rukom oštetio ulazna vrata u prostoriju u koju je doveden”.


– Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, navodi se u policijskom priopćenju.


O oštećenju ulaznih vrata policija od strane državnog tajnika policija će izvijestiti DORH “zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju”. Prijavu će, navodi Jutarnji, dobiti i zaposlenica Puba koja je posluživala goste.