Detalji nedjeljne tragedije

Zagrebačka policija: Poginuli biciklist prelazio kolnik dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno

Hina

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

U prometnoj nesreći poginuli su 68-godišnji biciklist Vinko Dizdar, koji je kolnik prelazi dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno, i  24-godišnji motociklist Matija Podhraški koji je u raskrižju naletio na njegaZagrebačka policija priopćila je u srijedu, temeljem snimke, da je u trenutku prometne nesreće u kojoj su u nedjelju na Zagrebačkoj aveniji poginuli 68-godišnji biciklist i 24-godišnji motociklist, biciklist prelazio kolnik dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno.


U prometnoj nesreći poginuli su 68-godišnji biciklist Vinko Dizdar, koji je kolnik prelazi dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno, i  24-godišnji motociklist Matija Podhraški koji je u raskrižju naletio na njega.


Zagrebačka PU je, ne objavljujući identitete sudionika nesreće, izvijestila da je u nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja – kroz uvid u dostupne i do sada prikupljene relevantne činjenice bitne za utvrđivanje okolnosti ove teške prometne nesreće – uvidom u snimku kojom raspolaže policija, nedvojbeno utvrđeno da je u samom trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo.
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje, u smislu prikupljanja dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima-očevicima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije smrtno stradale osobe u prometu.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom odvjetništvu dostaviti će se Posebno izvješće o utvrđenom, dodaje se u priopćenju PUZ-a.


Nesreće se dogodila u nedjelju oko 8,40 sati na raskrižju Zagrebačke avenije i Ulice Hrvatskog sokola kada je 24-godišnjak, upravljajući motociklom marke Suzuki zagrebačkih oznaka sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, ušao u raskrižje s Ulicom Hrvatskog sokola.


Pritom je prednjim dijelom motocikla naletio na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao 68-godišnjak, prelazeći sjeverni kolnik avenije preko pješačkog prijelaza dok mu je na semaforu bilo crveno svjetlo.


Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati nakon čega je u padu na bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak.


U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali motociklist i biciklist, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.