Prijavljen nestanak

Pokrenuta velika potraga za Darkom, nestao je u šetnji sa psom: “Ovo nije njegov modus operandi”

Portal Novi list

Darko Betlach / Foto Facebook

Darko Betlach / Foto Facebook

Pas Amor vratio se kući bez svog vlasnika Darka Betlacha, koji je nestao na području Cernika kod Nove GradiškeU subotu poslijepodne na području Cernika kod Nove Gradiške nestao je 35-godišnji Darko Betlach, koji se sa psom uputio prema mjestu Šumetlica.


Pas Amor vratio se kući bez svog vlasnika. Prijavljen je nestanak Darka Betlacha. Nosio je sivu jaknu, bijelu dugu majicu, crnu trenirku i crne gumene čizme.


Opsežna potraga


Pokrenuta je opsežna potraga. Na terenu su članovi HGSS-a s potražnim psima, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugi dobrovoljci.
Teren iz zraka pretražuju i dronovi. Svi koji su vidjeli Betlacha ili imaju bilo kakve informacije o njegovu nestanku pozvani su javiti se na brojeve 112 ili 091 355 5600.Danijel Peh iz HGSS-a za Novu TV otkrio je detalje potrage.


“Svi su jako motivirani i dobar je odaziv. Nastavljamo dalje s potragom koju treći dan i širimo. Nema odustajanja, ali zasad nemamo nekih potvrđenih tragova.


Teren je zahtjevan – od tih rječica koje su sad postale bujice, do šumskih područja, voćnjaka i slično”, rekao je HGSS-ovac Danijel Peh.


Kiša sve otežava


Dodao je da od prvog dana potrage kiša otežava uvjete.


“Natapa travnati teren, otežava kretanje, a ljudi se dodatno umaraju i budu mokri. Samim time se moramo i češće odmarati te sušiti odjeću da bismo ponovo mogli izaći na teren”, dodao je.Do sada je pretraženo preko 20 kvadratnih kilometara.


“Ovo nije njegov modus operandi. Razgovarali smo s obitelji, s mještanima i sa svim osobama koje bi nam mogle dati korisna saznanja kako bi potraga imala pozitivan ishod”, rekao je HGSS-ovac Danijel Peh u razgovoru za Novu TV.