Nikola Želimorski

Pokradeni HGSS-ovac ima poruku za lopova

Portal Novi list

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TV

26-godišnji kradljivac je ubrzo pronađen, kao i otuđena vrijedna oprema koju je kradljivac naivno pokušao prodati. Dio opreme ipak nije pronađen.U blizini rijeke Drave, nedaleko Varaždina, pripadniku HGSS-a ukradena je skupa oprema vrijedna nekoliko tisuća eura. Nakon provale u automobil HGSS-a odmah je alarmirana policija koja je krenula u potragu za kradljivcem.


Srećom, 26-godišnji kradljivac je ubrzo pronađen, kao i otuđena vrijedna oprema koju je kradljivac naivno pokušao prodati.


Nova TV detalje je saznala od pripadnika HGSS-a Čakovec Nikole Želimorskog i dopročelnika Miodraga Novosela.
“Javili su mi da je moja oprema pronađena i nadam se da ću ju uskoro dobiti natrag” rekao je HGSS-ovac Nikola, u čije je vozilo provaljeno.


Dio opreme nije pronađen


Ipak, dio opreme nije pronađen, što Nikolu nimalo ne veseli.


“Vrlo je važno da opremu imam u cijelosti jer ju mogu koristiti isključivo u kompletu i ako samo jedan dio nedostaje, to mi onemogućava rad”.


Nikola imao i poruku za kradljivca.


“Poručio bih mu da u tom periodu u kojem je moja oprema bila ukradena, ja sam bio onemogućen u djelovanju na terenu. Nisam mogao pomagati niti ići sa svojim kolegama”.


HGSS je već nekoliko puta bio na meti kradljivaca, potvrdio je dopročelnik Miodrag Novosel.


Nažalost, nije prva ovakva krađa


“Nažalost nama u HGSS-u Čakovec ovo nije prva krađa, ne samo nama nego i drugim HGSS stanicama, kada je ukradeno vitlo ili neke druge stvar koje su nam vrijedne prije izlaska na teren” rekao je.


Iako je ovo vrijedna i skupa oprema, koja mami lopove, ona se mora držati u vozilima, naglašava Novosel.


“Normalno je da dio te vrlo skupe opreme uvijek imamo u vozilu jer mi moramo brzo reagirati, moramo imati svu tu opremu odmah dostupnu.


Ta je oprema skupa i specifična, vrlo važna i vrlo vrijedna, kao što je i vrlo teška za nabavu” kaže i dodaje kako “ludost nema granica” kod onih koji ih pokušavaju pokrasti.


Počinitelju prijeti kazna do 5 godina zatvora. Pukom srećom u posljednja 24 sata nije na području Čakovca bilo potrebe za intervencijom HGSS-a, javlja Nova TV.