Izazvao prometnu nesreću

Podignuta optužnica protiv šefa ličkog HDZ-a: Prije par dana je pobijedio na izborima, a sad ide na sud

P. N.

snimila Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

snimila Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

U toj nesreći teško je ozlijeđen Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koji se nalazio s Kustićem u BMW-u, a teško je ozlijeđen i vozač Peugeota.Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv Marijana Kustića, šefa HDZ-a Ličko senjske županije i saborskog zastupnika, koji je samo prije nekoliko dana HDZ-u donio pobjedu nad Darkom Milinovićem.


– Lijepo što su pričekali do izbora, komentirali su ovu vijest na službenom twitter profilu SDP-a.


Je li tajming podizanja optužnice slučajan ili ne, ostavljamo vama na prosudbu, a sad recimo za što odvjetništvo Kustića tereti.
Naime, optužnica je podnijeta zbog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, točnije zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je Kustić, prema optužnici, 8. lipnja 2018., oko 2:15 sati, svojim BMW 5 oduzeo prednost na križanju vozaču Peugeota 308, zbog čega je došlo do prometne nesreće.


U toj nesreći teško je ozlijeđen Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koji se nalazio s Kustićem u BMW-u, a teško je ozlijeđen i vozač Peugeota.


Kustić se, stoji u optužnici, nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja.


– Došlo je do udara prednje strane Peugeota 308 u desnu bočnu stranu auta kojim je upravljao okrivljenik, a taj je automobil potom uslijed zanošenja udario lijevom bočnom stranom u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Fiat Punto koji je, radi uključivanja u promet, stajao na kolniku navedene županijske ceste, stoji u priopćenju Odvjetništva.


Inače, u priopćenju Kustić nije imenovan; da je riječ o novom ličkom šefu HDZ-a javnosti su otkrili novinari.