Nogometni transferi

PODACI UEFA-e: Europski klubovi potrošili četiri milijarde eura u prijelaznom roku

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

U skoro polovini svih prijelaza činili su igrači između 21 i 24 godine starosti, a samo sedam posto nogometaši stariji od 28 godina. Najmanje su se ovog ljeta tražili vezni igrači (30 posto), dok je čak 43 posto klubova oborilo rekord u visini transfera.NYON – Europski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na transfere rekordnih 3,98 milijardi eura, objavio je Europski nogometni savez (UEFA).


UEFA je u svom istraživanju navela kako su obuhvatili 80 klubova koji su nastupali u Ligi prvaka i Europskoj ligi potrošili 29 posto više novca nego godinu ranije, a 19 posto više u odnosu na dosad rekordni ljetni prijelazni rok iz 2017. godine.


U skoro polovini svih prijelaza činili su igrači između 21 i 24 godine starosti, a samo sedam posto nogometaši stariji od 28 godina. Najmanje su se ovog ljeta tražili vezni igrači (30 posto), dok je čak 43 posto klubova oborilo rekord u visini transfera.
UEFA je priopćila kako Real Madrid ima najviše pratitelja na društvenim mrežama s brojkom oko 222 milijuna ljudi, a najposjećeniju web-stranicu ima europski prvak Liverpool. Prosječna starost trenera u ovih 80 klubova je 49 godina.