Ministarstvo zdravstva

Počela isporuka hrvatske donacije cjepiva susjednim zemljama: Cjepiva isporučujemo Crnoj Gori, BiH i Kosovu

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Od 30 tisuća doza AstraZenecina cjepiva koje se šalje u BiH, 15.000 doza namijenjeno je za Univerzitetsku Kliničku bolnicu u Mostaru, a ostalih 15.000 doza za odgovarajuće zdravstvene ustanove u BIH.ZAGREB – Ministarstvo zdravstva potvrdilo je danas da je počela isporuka donacije od 50 tisuća doza cjepiva protiv covida-19 susjednim zemljama – Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Kosovo.


Donacija će se isporučivati četiri dana, do 7. lipnja, i ukupno sadrži 50.000 doza cjepiva, od čega je 30.000 doza namijenjeno za BIH, doznaje se u Ministarstvu zdravstva.


Po deset tisuća doza odlazi Crnoj Gori i Republici Kosovo, odlučila je prije mjesec dana Vlada u Odluci o upućivanju humanitarne pomoći BIH, Crnoj Gori i Republici Kosovu.
Od 30 tisuća doza AstraZenecina cjepiva koje se šalje u BiH, 15.000 doza namijenjeno je za Univerzitetsku Kliničku bolnicu u Mostaru, a ostalih 15.000 doza za odgovarajuće zdravstvene ustanove u BIH.


Ministarstvo zdravstva navodi da primatelj ne snosi nikakve troškove vezane uz isporuke te da su financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu RH za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2021.