Treći na svijetu

Pljušte čestitke Vatrenima! Plenković: Na ponos ste i radost cijele Hrvatske. Milanović: Dečki, svaka vam čast!

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Stižu čestitke hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na na bronci osvojenoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u KataruPremijer Andrej Plenković u subotu je čestitao hrvatskim nogometnim reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću na bronci osvojenoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.


“Treći na svijetu! Još jedna medalja sa Svjetskog nogometnog prvenstva na ponos i radost cijele Hrvatske! Čestitke izborniku Daliću i Vatrenima od srca!”, napisao je Plenković na Twitteru nakon što je Hrvatska s 2:1 pobijedila Maroko u utakmici za 3. mjesto.

Milanović: Pokazali ste karakter, znanje i snagu


Predsjednik RH Zoran Milanović čestitao je u subotu hrvatskim reprezentativcima na osvajanju trećeg mjesta i brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu istaknuvši kako su oni od početka prvenstva pokazali da imamo reprezentaciju s karakterom, znanjem i snagom.


Čestitam od srca hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom nogometnog prvenstvu u Kataru.


Od početka do kraja prvenstva pokazali ste da Hrvatska ima reprezentaciju s karakterom, znanjem i snagom koja nikada ne odustaje.


Reprezentaciju koja se lavovski borila do zadnje utakmice i koja je zaslužila biti na postolju”, napisao je Milanović na twitteru.


“Dečki svaka vam čast!”, poručio im je predsjednik Republike.Jandroković: Ujedinili ste Hrvate u domovini i svijetu, onako kako samo vi znate


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i njezinom izborniku Zlatku Daliću na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru poručivši: “Ujedinili ste sve Hrvate u domovini i svijetu, onako kako samo vi znate!”.


„Dragi naši Vatreni, od srca vam čestitam na fantastičnom plasmanu i osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru!


Ovom pobjedom ponovili ste velike uspjeh hrvatske reprezentacije na svjetskim prvenstvima u Francuskoj 1998. i u Rusiji 2018. godine kada smo također osjećali silni ponos”, stoji u čestitki.


Naglasio je i i kako su kroz čitavo prvenstvo pokazivali iznimnu mentalnu snagu, vjeru, domoljublje i hrabrost.


“Takvo lice Hrvatske s velikim srcem pronijeli ste svijetom. I na tome vam hvala.


Ovaj povijesni uspjeh kojem se raduje cijela Hrvatska zasluga je svih igrača predvođenih kapetanom Lukom Modrićem, izbornikom Zlatkom Dalićem te cijelog stručnog stožera i saveza.


Još jednom ujedinili ste sve Hrvate u domovini i svijetu, onako kako samo vi znate.


Uime Hrvatskog sabora i osobno, želim vam uspješan nastavak vaših sportskih karijera i nove blistave igre na sljedećim prvenstvima“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.


Čestitka HVZ-a: Srce je vatreno, ali navijajmo i slavimo pametno!


Hrvatski vatrogasci čestitali su u subotu Vatrenima na osvajanju ‘bronce’ na Svjetskom prvenstvu, dok su navijačima poručili: “Uživajte u slavlju večeras i na dočeku naših nogometaša, no budite oprezni – srce je vatreno, ali navijajmo i slavimo pametno!”


“Hrvatski vatrogasci vam od srca čestitaju osvajanje bronce na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Treća osvojena medalja na najprestižnijem svjetskom natjecanju povijesni je uspjeh i stavlja hrvatsku nogometnu reprezentaciju uz bok najvećih nogometnih velikana.


Zajedništvom, upornošću i predanošću tijekom svakog nastupa pokazali ste kako se treba pristupiti svakom zadatku i pronositi ime Lijepe naše po svijetu”, stoji u čestitki Hrvatske vatrogasne zajednice.


Navijačima su pak poručili da večeras uživaju u slavlju kao i na dočeku naših nogometaša. “ali ipak budite oprezni. Srce je vatreno, ali navijajamo i slavimo pametno!”.


Generalski zbor: Ponosni na izbornika, stožer i sve koji su gorjeli na terenu


Iz Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) čestitali su Vatrenima na ‘bronci’ , poručivši kako su ponosni na izbornika, stožer i sve koji su gorjeli na terenu te su izrazili nadu da će oni i ubuduće donositi nove radosti na ponos Hrvatske i svih branitelja koji su dali svoje zdravlje i živote.


“Dragi naši brončani, neopisiva je sreća kojom smo dočekali kraj utakmice i od tada srca prepunog ponosa slavimo ovaj fantastičan uspjeh.


Medalja je brončana, ali za nas je ona po svemu zlatna jer dvaput zaredom biti među četiri najbolje svjetske reprezentacije i to jednom drugi, pa danas treći, mogu samo najveći”, stoji u čestitki.


HGZ ističe kako su “ponosni na izbornika i cijeli stožer i sve vas koji ste gorjeli na terenu i sigurni smo da će tako biti i ubuduće i da ćete nam donositi nove radosti, a na ponos naše Domovine, na ponos svih branitelja, a osobito onih koji su za današnju Hrvatsku dali svoje zdravlje i živote”.


U tom duhu, pozvali su sve građane Hrvatske da sutra izvjese hrvatsku trobojnicu “da cijeli svijet vidi kako cijenimo i kako se ponosimo ovim uspjehom”.


Predsjednik HBK D. Kutleša čestitao hrvatskim reprezentativcima


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Dražen Kutleša čestitao je izborniku i članovima hrvatske nogometne reprezentacije na ‘bronci’ na Svjetskom prvenstvu naglasivši da su inspiracija mladima kako se uspjeh postiže poštenim, poniznim i ustrajnim radom.


Čestitamo Vam na postignutom izvanrednom uspjehu osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru! Ovom „zlatnom“ broncom upisali ste se u anale hrvatskoga športa, a još više u srca svakoga čovjeka koji cijeni športski duh zajedništva i fair play-a, navodi se u čestitki.


“Nakon povijesnog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. ponovno ste na natjecanju u Kataru obradovali sve navijače diljem domovine i svijeta, štoviše sav hrvatski narod.


Dali ste dragocjeni doprinos u promicanju temeljnih vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti i hrabrosti. Pružili ste primjer i inspiraciju našim mladima kako se uspjeh postiže poštenim, poniznim i ustrajnim radom, istaknuo je Kutleša.


Kaže i kako osobito raduje što su se uvijek sjetili branitelja kojima i danas zahvaljujemo za žrtvu koju su podnijeli za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.


“Pokazali ste da je njihova žrtva bila temelj i preduvjet kako bi naša domovina u zajedništvu slobodnih naroda mogla iznjedriti ono najbolje što ima.


Primite srdačne pozdrave i izraze osobitog poštovanja uz molitvu da Gospodin blagoslovi Vaš rad i Vaše obitelji, napose u ovim danima iščekivanja svetkovine Božića kada slavimo rođenje našega Spasitelja Isusa Krista”, poručuje u čestitki nadbiskup Kutleša.