Grijesi Darka Puljašića

Plenkovićeva najava provedena u djelo: Zbog afere s namještanjem poslova raspušten gradski odbor požeškog HDZ-a

Hina

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dvojac je podnio i ostavke na stranačke funkcije u županijskoj organizaciji HDZ-a. O daljnjem Puljašićevom i Pilonovom članstvu u HDZ-u na sjednici u srijedu nije se raspravljalo.POŽEGA – Nakon najave predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da će Gradski odbor HDZ-a u Požegi biti raspušten, odluku je danas i formalno proveo Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije.


Informaciju je Hini potvrdio predsjednik županijskog odbora Željko Glavić.


Raspuštanje gradske organizacije posljedica je izbijanja afere oko ciljanog namještanja poslova skupini lokalnih poduzetnika u kojoj su glavni akteri gradonačelnik Požege i predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić te njegov zamjenik Mario Pilon.
Dvojac je podnio i ostavke na stranačke funkcije u županijskoj organizaciji HDZ-a. O daljnjem Puljašićevom i Pilonovom članstvu u HDZ-u na sjednici u srijedu nije se raspravljalo.


Županijski odbor izabrao je 11 članova u Povjerenstvo Gradskog odbora HDZ-a Požega.


“Izabrani članovi povjerenstva do sada nisu bili na stranačkim funkcijama. Radi se o mlađim ljudima za koje očekujemo da neće dozvoliti da se ubuduće ponove slične situacije”, rekao je Glavić potvrdivši da će povjerenstvo stranku voditi i na lokalnim izborima u Požegi nakon kojih će novo vodstvo gradske organizacije biti izabrano u redovnoj proceduri.


Ranije jutros saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odobrilo je da HDZ-ova Darka Puljašića u zastupničkim klupama zamijeni Nikola Mažar, a o toj odluci MIP-a Sabor bi trebao glasovati u četvrtak ujutro.