Krš, lom i Pađene

Plenković se našalio s pritvaranjem Josipe Rimac: Ne znam hoće li tražiti cooling off, ona je sad na jednoj drugoj vrsti cooling off-a

Tihana Tomičić

foto: Roni Brmalj, Davor Kovačević

foto: Roni Brmalj, Davor Kovačević

Plenkovićeva je poruka da se nikako ne mogu uspoređivati afere koje su njegovi ministri imali ranije, prije nego što su bili u Vladi, poput afera Lovre Kuščevića, s ovim što se recentno događa oko slučaja Rimac...– Ne vidim ništa sporno u odlukama ministra Ćorića. Odluke u vezi vjetroelektrane Krš-Pađene donosile su se po istom modelu kao i za sve druge vjetroelektrane, izjavio je premijer Andrej Plenković na pitanje o povjerenju u svog ministra energetike.


Plenkovićeva je poruka da se nikako ne mogu uspoređivati afere koje su njegovi ministri imali ranije, prije nego što su bili u Vladi, poput afera Lovre Kuščevića, s ovim što se recentno događa oko slučaja Rimac, u čemu je Vlada odmah reagirala i smijenila involvirane dužnosnice.


Cooling off


Na pitanju o curenju detalja istrage iz USKOK-a Plenković je rekao: To je katastrofa, to je strašno, te informacije može imati samo uski krug ljudi. Iscurilo je ili iz DORH-a ili iz policije i moraju se pronaći odgovorni za to.
Na pitanje o tome hoće li biti moralan potez Josipe Rimac, ako zatraži da joj se nastavi isplaćšivati plaća po sistemu 6 + 6 mjeseci, Plenković je rekao da je to u zakonu zamišljeno kako dužnosnici ne bi dfolazili u sukob interesa nakon isteka mandata i to se obično naziva “cooling off” (hlađenje) – ali gospođa Rimac je sada na jednoj drugoj vrsti “cooling off-a”.