Korona u središtu kampanje

Plenković protiv dobrovoljne samoizolacije: “Ostojić odlaskom u samoizolaciju radi neprimjeren teatar. To je jako neodgovorna poruka…”

Hina

Andrej Plenković / Snimio Darko JELINEK

Andrej Plenković / Snimio Darko JELINEK

Upitao se što bi bilo da u ponedjeljak na primjer sto tisuća sugrađana, po Ostojićevoj logici, odluči ostati kod kuće u samoizolaciji jer oni to tako misle da treba.ZAGREB – Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je danas da je odlazak potpredsjednika SDP-a i nositelj liste Restart koalicije za II. izbornu jedinicu Rajka Ostojića u samoizolaciju jako neodgovorna poruka poručivši kako time radi neprimjeren teatar.


„Mislim da je to jedna jako neodgovorna Ostojićeva poruka. Koliko sam shvati on je testiran i negativan je. S druge strane, on pretendira preuzeti ulogu stručnjaka – epidemiologa, virologa i infektiologa, a nije niti jedno od toga”, rekao je Plenković novinarima upitan kakvu poruku Ostojić šalje svojim odlaskom u samoizolaciju.


Plenković se danas sastao s utemeljiteljima HDZ-a Grada Zagreba, a prije toga družio se s članovima i simpatizerima u caffe baru „Buldog”.
Upitao se što bi bilo da u ponedjeljak na primjer sto tisuća sugrađana, po Ostojićevoj logici, odluči ostati kod kuće u samoizolaciji jer oni to tako misle da treba.


Kampanja je “vrlo light”


„Tko će nadoknaditi štetu onim organizacijama i institucijama, tvrtkama gdje oni rade ako bi se svi u Hrvatskoj ponašali poput neodgovornog Ostojića koji kao sudionik kampanje radi neprimjeren teatar. Čak se kao liječnik ponaša izrazito neodgovorno”, poruči je.


Rekao je i kako ne razmišlja o usporavanju predizborne kampanje ocjenivši kako je ona „vrlo light” jer HDZ nema nigdje većih skupova nego samo kraća druženja s članovima i simpatizerima.


Vezano uz borbu protiv koronavirusa smatra kako se treba fokusirati na žarišta – Đakovo i Zagreb.


Plenković očekuje pobjedu


Poručio je i da je naš zdravstveni sustav spreman i kapacitiran te imamo iskusno i spremno zdravstveno i medicinsko osoblje. Također, imamo spremne intenzivne njege i respiratore, a nitko od pacijenata nije na njima.


Upitan da komentira rezultate predizbornih anketa Plenković je poručio kako 5. srpnja očekuje pobjedu jer je, kako je rekao, ogromna razlika između HDZ-ovih postignuća i programa te ambicijama za brz oporavak zemlje od onoga što građanima nudi politička konkurencija.