Nema dvojbe

Plenković o zahtjevu HNS-a: ”Organski ne podnosim ultimatume”

Hina

"Sastat ću se s koalicijskim partnerima kadgod treba. Vjerojatno me javnost i birači poznaju da ja, ako nešto organski ne podnosim, to su ultimatumi", rekao je Plenković, odgovarajući na novinarska pitanja o zahtjevu HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščević Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u nedjelju u Bruxellesu da će se sastati sa svojim koalicijskim partnerima, no dodao je da ne podnosi nikakve ultimatume.


“Sastat ću se s koalicijskim partnerima kadgod treba. Vjerojatno me javnost i birači poznaju da ja, ako nešto organski ne podnosim, to su ultimatumi”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarska pitanja o zahtjevu HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića.


“Prema tome, to sa mnom neće ići ni oko ovih (europskih), ni oko domaćih tema”, rekao je Plenković.  
Potpredsjednik HNS-a i Vlade Predrag Štromar poručio je u nedjelju kako HNS traži sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, za kojeg smatraju da se okoristio svojim političkim položajem.


Kuščevića mediji zadnjih dana prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.