O SMJERU RAZVOJA HRVATSKE

Plenković na Savjetu mladih Hrvatske: “Broj mladih zaposlenih na neodređeno povećan je za 58 posto u zadnjih 8 godina”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Vi ste u biti jedan od instrumenata za jačanje politike ravnomjernog regionalnog razvoja diljem Hrvatske, a to je jedna od okosnica politike naše Vlade i opće Hrvatske države u ovom trenutku, rekao je PlenkovićU zagrebačkoj Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održava se druga sjednica Savjeta mladih Hrvatske, javlja HRT. Na njoj su se okupili predstavnici mladih iz većine županija, a cilj je omogućiti mladima da utječu na politike i smjer razvoja zemlje.


 Na sjednici prisustvuje i predsjednik Vlade koji je istaknuo da je broj mladih zaposlenih na neodređeno vrijeme povećan za 58 posto u posljednjih osam godina, udvostručen je broj mladih koji su pokrenuli vlastiti posao, porezno su rasterećeni, kroz mjere za stambeno zbrinjavanje 34 tisuće mladih obitelji je riješilo stambeno pitanje, povećane su studentska satnica i stipendije.


– Čini mi se da je jako važno da u svim županijama profunkcioniraju Savjeti mladih. Vi ste u biti jedan od instrumenata za jačanje politike ravnomjernog regionalnog razvoja diljem Hrvatske, a to je jedna od okosnica politike naše Vlade i opće Hrvatske države u ovom trenutku, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.