Reakcija

Plenković: Izjava Ive Josipovića o predsjednici jako je teška

P. N.

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Mislim da je cijela proslava, i ona koja je bila večer prije, prijem vojnih zapovjednika, lijepo događanje gdje se okupe oni koji su obranili Hrvatsku doslovno, a i cijela proslava 24. obljetnice VRO Oluja mislim da je bila dostojanstvena s porukama i govorima i ozračjem u Kninu, mislim da je bilo jako lijepo. Predsjednik HBK-a, nadbiskup Puljić imao je lijepu propovijed i ja mislim da je sve skupa bilo dobro", rekao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković komentirao je izjavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je, komentirajući govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Kninu, rekao da su se mnogi pitali je li ona u alkoholiziranom stanju, javlja televizija N1.


“Vidio sam, mislim da je to jedna jako teška izjava”, rekao je Plenković o izjavi Josipovića.


“Ja stojim iza onoga što sam rekao. Mislim da je cijela proslava, i ona koja je bila večer prije, prijem vojnih zapovjednika, lijepo događanje gdje se okupe oni koji su obranili Hrvatsku doslovno, a i cijela proslava 24. obljetnice VRO Oluja mislim da je bila dostojanstvena s porukama i govorima i ozračjem u Kninu, mislim da je bilo jako lijepo. Predsjednik HBK-a, nadbiskup Puljić imao je lijepu propovijed i ja mislim da je sve skupa bilo dobro”, rekao je Plenković.
Podsjetimo, bivši predsjednik Ivo Josipović u N1 Studiju uživo komentirao je govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Knina, te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim.


“Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, kazao je Josipović.