Afera s nekretninama

Plenković ipak reagirao: Žinić više nije šef županijskog HDZ-a, neće biti niti kandidat za župana

Portal Novi list

Andrej Plenković i Ivo Žinić / Edina Zuko/PIXSELL

Andrej Plenković i Ivo Žinić / Edina Zuko/PIXSELL

, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju, potvrđeno je iz strankeIvo Žinić podnio ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a SMŽ, priopćeno je iz HDZ-a.


“Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.


Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.
Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.


Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.


Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu”, navodi se u priopćenju.