Predsjednik Vlade

Plenković: “94 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Ne dovodite se u rizik, može biti fatalno”

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

I dalje pozivam sve koji dvoje ili imaju strahove da se informiraju i poklone povjerenje struci. Cjepimo se sad, ne čekajmo jesen, rekao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković u svom se uvodnom govoru na sjednici Vlade osvrnuo da stanje s epidemijom koronavirusa, javlja N1.


Upozorio je da imamo osjetniji porast novih slučajeva, posebice na Jadranu te je najavio da će Stožer za taj dio zemlje uvesti nove mjere kako bi se limitiralo širenje zaraze.


“Nakon jako dobrih devet tjedana, u posljednja tri tjedna smo imali stagnaciju novih slučajeva, sada imamo prvi put jedan osjetniji porast. Trebamo biti oprezni. Uočljivo je da najveći broj zaraženih dolazi iz četiri dalmatinske županije i turističkih destinacija i zbog toga će Stožer u tom dijelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitiralo širenje zaraze.
Moramo gledati cjelinu odgovornosti. Postoji odgovornost lokalnih i županijskih stožera. Mislim da će ova odluka Stožera smanjiti nedorečenosti kod odluka lokalnih i županijski stožera koje su nekad kontradiktorne.


Što se tiče cijepljenja, prošli smo brojku od 1,6 milijuna cijepljenih osoba. I dalje pozivam sve koji dvoje ili imaju strahove da se informiraju i poklone povjerenje struci. Cjepimo se sad, ne čekajmo jesen.


Sve koji dvoje molim da ovo pozorno poslušaju. Dakle, od 100 posto hospitaliziranih 94 nije bilo cijepljeno. Danas onaj tko odabire da se ne cijepi dovodi doslovno sebe u rizik koji može završiti fatalno. Cijeli turistički sektor očekuje od nas da ne dođe do skraćenja sezone, molim sve da pomognu”, naglasio je Plenković.