Objava na twitteru

Plenković se sastao s Lagarde: “Članstvo u Eurozoni osnažit će naše gospodarstvo”

P. N., Hina

Izlazak iz makroekonomskih neravnoteža, kao i ocjene agencija za kreditni rejting potvrđuju da je Hrvatska gospodarski i financijski stabilna, poručio je premijerPremijer Andrej Plenković sastao se s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde.


“Zahvalni smo Christine Lagarde na podršci za pridruživanje eurozoni.  Izlazak iz makroekonomskih neravnoteža, kao i ocjene agencija za kreditni rejting potvrđuju da je Hrvatska gospodarski i financijski stabilna. Članstvo u eurozoni osnažit će naše gospodarstvo!”, poručio je Andrej Plenković putem twittera.


 
Predsjednik vlade i predsjednica središnje europske banke razgovarali su u utorak na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.


 


Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u utorak na marginama Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu i s glavnim tajnikom OECD-a te s premijerima Crne Gore, Gruzije i Lihtenštajna.


Na marginama skupa u Davosu bivša je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila poljsko odlikovanje “Bijelog orla”. Odličje joj je uručio poljski predsjednik Andrzej Duda za razvoj Incijative triju mora.